HEADLINER PRISUSTVOVAO PUNK EKSPLOZIJI NA EXITU… Scandal i Vitamin X uplašili kišu i oterali je sa Tvrđave (FOTOREPORTAŽA)

0
57
Scandal/ Photo: AleX
Scandal/ Photo: AleX

Kapije devetnaestog Exit festivala su otvorene u četvrtak 4. jula 2019. godine u 19h, a u 21h svi su bili mokri… Ali, da krenemo od početka 🙂

Brojni predstavnici medija iz celog sveta, gosti i muzičari su se još jednom okupili u čast muzike. “Pleme” je tu i magija ExitTribe 2019. može da počne.

Različite bine i šarena lepeza žanrova i izvođača ponudili su za svakog po nešto, a naša ekipa vam donosi deo atmosfere sa Explosive stagea.

Scandal/ Photo: AleX
Scandal/ Photo: AleX

Nakon što su The Cure prizvali kišu na main stageu, moglo bi se reći da su je Scandal i Vitamin X uplašili i – oterali.

Dezert za oi i hard core punk sladokusce je u serviran…

Za sebe kažu da su bend radničke klase koji bi svaki panker ili metalac voleo da čuje i vidi uživo.

Scandal je street-punk bend iz Londona. Osnovan je 1998. u Rumuniji gde su objavili dva albuma i imali najviše nastupa. S obzirom na to da tekstovi njihovih pesama govore o životu pankera, alkoholu, “blejanju” okolo, ali i protiv policije,  postali su najpopularniji rumunski pank bend.

Publiku na Exitu su, između ostalih, “podigli” pesmama “Patrula Suge Pula” (Police Patrol Sucks Cock), “Bad reputation”, “Five seconds”…

Scandal/ Photo: AleX
Scandal/ Photo: AleX

Nakon što su dobro prodrmali Petrovaradin, bend Scandal pozdravio je publiku i pozvao je da uživa u nastupu svojih muzičkih rođaka iz Amsterdama.

Vitamin X/ Photo: AleX
Vitamin X/ Photo: AleX

Čim su Vitamin X izašli na binu, u publici su se začule ovacije. Dobro raspoloženi frontmen Marko Korać pozdravio je publiku na srpskom jeziku i pozvao sve da priđu malo bliže. Moćna sinergija se mogla osetiti i pre nego što je u naletu emocija fanovima u transu bacio gumenog krokodila koji je do kraja svirke “plivao” međ’ masom.

O istoriji benda Vitamin X bi bilo izlišno govoriti, s obzirom na to na momci imaju šest albuma.

Vitamin X/ Photo: AleX
Vitamin X/ Photo: AleX

Pa ipak, za one koji prvi put čuju za njih, da spomenemo… Vitamin X je holanski hardcore punk bend osnovan u Amsterdamu 1997. godine. Karakterističan zvuk koji furaju je hardcore punk pomešan sa turbo-charged thrashom, sa obiljem rok rifova 70-ih i divljim gitarskim solo deonicama.

Nakupljeni dobrih vibracija, nešto posle ponoći, vratili smo se na main stage i prisustvovali magičnom vatrometu povodom otvaranja Exit Tribe 2019. festivala.

Evo kako je to izgledalo:

Jelena Radojević za Headliner.rs

Pogledajte galeriju fotki sa nastupa bendova Scandal i Vitamin X:

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime