Home»Muzika»ROBERT PLANT otpevao Zeppelinov klasik “Immigrant Song” prvi put posle 23 godine

ROBERT PLANT otpevao Zeppelinov klasik “Immigrant Song” prvi put posle 23 godine

4
Shares
Pinterest Google+
Robett Plant, Led Zeppelin/Photo: YouTube printscreen
Robett Plant, Led Zeppelin/Photo: YouTube printscreen

Na gostovanju sa svojim bendom na Islandu, legendarni pevač Robert Plant izveo je pesmu Led Zeppelina “Immigrant Song” prvi put nakon 1996. godine. Tada ju je izveo sa gitaristom Džimijem Pejdžom. U narednim godinama je izvodio mnoge druge Led Zeppelin numere, da bi i ovaj klasik stigao na red na festivalu Secret Solstice u Rejkjaviku.

Naime, ova pesma ima simbolički značaj koji je vezan upravo za Island – Plant i Pejdž su je napisali nakon što su prvi put nastupali u ovoj zemlji davne 1970. godine.

– Bili smo pozvani da odsviramo koncert u Rejkjaviku. Dan pre toga svi javni službenici su štrajkovali i koncert je trebalo da bude otkazan. Univerzitet je spremio dvoranu za nas i bilo je fenomenalno. Klinci su sjajno reagovali. “Immigrant Song” je pesma o tom putovanju, i otvarajuća numera na albuma za koji smo hteli da bude potpuno drugačiji – rekao je Plant o tom iskustvu od pre 49 godina.

Plant nije u pevačkoj formi koja bi bila adekvatna za visoke note koje karakterišu ovu pesmu, pa je i to možda razlog zašto ju je godinama izbegavao, a nije najavljeno ni da bi mogao da je izvodi u budućnosti.

Izvor: espresso.rs

Previous post

Festival evropskog filma Palić predstavlja predfestivalski program "Best of Europe 2018"

Next post

Čuvajte se momci, one stižu na Exit... Mlade rokerke iz Rok kampa za devojčice od 4. do 7. jula na OPENS Future Shock bini

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.