Home»Muzika»“Navodna ljubav”… Pančevački bend Sindrom objavio debi album

“Navodna ljubav”… Pančevački bend Sindrom objavio debi album

4
Shares
Pinterest Google+
Sindrom/ Photo: Aleksandra Teodora Trajković
Sindrom/ Photo: Aleksandra Teodora Trajković

Pančevački punkrock/powerpop sastav Sindrom objavio je u utorak, 2. jula debi album pod nazivom “Navodna ljubav” (Take It Or Leave It Records).

Uporedo sa albumom bend je predstavio spot za numeru “Želim da sam s tobom”.

Sindrom/ Photo: Aleksandra Teodora Trajković
Sindrom/ Photo: Aleksandra Teodora Trajković

– Materijal koji se nalazi na albumu obeležava period sticanja iskustava kako u muzičkim vodama tako i u ovim našim životnim. Iskustva su različita, a svako iskustvo nam probudi neko određeno osećanje koje mi kroz kreativnost želimo da iskažemo. Da li su to tuga, sreća, ljubav, bol ili neke druge prepreke u životu svih nas, publika to svakako može da oseti kroz naših 10 pesama na albumu. Možemo reći da je i ovo jedno lepo iskustvo, pre svega, jer smo uspeli da zaokružimo jedan ciklus i period života. Ime albuma nismo dugo birali, ali nam je bilo potrebno vreme da shvatimo da stvari za koje smo mislili da su prave možemo nazvati upravo kao “Navodnu ljubav” –  izjavili su o albumu članovi benda Sindrom.

“Navodna ljubav” snimljen je u pančevačkom studiju 3×2, a producenti su Stefan Gaćeša i Dejan Sredić.  Što se tiče planova za ovo leto, ekipa poručuje da ih očekuje dosta nastupa, kako na festivalima tako i u klubovima širom Srbije i regiona.

Sindrom...

Sindrom/ Photo: Aleksandra Teodora Trajković
Sindrom/ Photo: Aleksandra Teodora Trajković

Pančevački punkrock/powerpop bend Sindrom nastao je početkom 2016. godine. Čine ga Miomir Mikri Adamović (vokal i ritam gitara), Mihailo Mićko Đorđević (solo gitara i prateći vokal), Luka Jimmy Dodočić (bas gitara i prateći vokal) i Jelena Coje Vajović (bubnjevi).

Sindrom su oformili kako bi autorskom muzikom iskazali bunt prema lošim stvarima koje okružuju društvo i ukazali na probleme mladih ljudi, ali kroz optimizam i motivaciju. Na taj način, svojom muzikom u velikoj meri ističu ljubav prema životu, muzici i druženju, u želji da publici prenesu snagu i optimizam i stave osmeh na lice.

Početkom februara i marta 2019. godine Sindrom je objavio dva video singla “Ona ima dečka” i “Rokenrol je život moj” koji se nalaze na debi albumu.

Najvažniji nastupi benda: Belgrade beer fest 2017 (Main Stage), Bunt rok festival – RTS 2017 (polufinale i finale), Beer Garden 2018, Dev9t festival (2018, 2019), Bass player festival (2018, 2019), Rokerijada, Gašini akordi (pobednici).

Do sada su delili binu sa bendovima: Riblja Čorba, Mortal Kombat, Iskaz, Direktori, Samostalni Referenti, Trigger, Hadži prodane duše, Buč Kesidi…

Koncertna promocija albuma zakazana  je za 6. jul u Centru alternativne kulture 3×2 u Pančevu, a posle toga publika će moći da ih čuje u Kraljevu (11. jul, Rock ordinacija), Kragujevcu (12. jul, Dom omladine), Čačku (13. jul, Mančula), Požegi (14. jul PoRock festival), Zemunskom Munzik festu (19. jul), Zrenjeninu, Nišu, Novom Sadu, Belgrade Beer Festu (16. avgust)…

Posle turneje, na jesen, Sindrom se vraća u studio i počinje sa radom na novom materijalu, a publika bi nove pesme mogla da očekuje krajem godine ili početkom 2020. u vidu novog spota i singla.

Previous post

Fanovi U2 otkrili najstariji poznati snimak benda... Evo kako su Irci zvučali na početku karijere

Next post

Festival evropskog filma Palić predstavlja predfestivalski program "Best of Europe 2018"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *