Belgrade Beer Fest 2019… Više od 120 koncerata za pet dana na četiri bine…

0
138
Oglasi
Photo: Promo (BBF)
Photo: Promo (BBF)

Belgrade Beer Fest, koji se ove godine održava od 14. do 18. avgusta, zabeležiće još jedan rekord – za  pet dana na četiri bine na Ušću biće održano više od 120 besplatnih koncerata.

Od ove godine Beer Fest postaje deo nove festivalske platforme – CLOUD Festivals, koja će objediniti tri festivala na Ušću.

Beogradska kulturna mreža i Skymusic, koji stoje iza Cloud platforme, postaviće nove standarde organizacije i produkcije festivala u Srbiji i regionu pa se očekuje da Beer Fest, Music Week i Noć muzike na poseti više od milion ljudi u periodu od 14. do 30. avgusta.

Džoni Mar/ Photo: Promo (Belgrade Beer Fest)
Džoni Mar/ Photo: Promo (Belgrade Beer Fest)

Muzički program na Beer Festu će se prvi put održavati uporedo na četiri bine – Main stage, Alternative Stage, Groove stage i Bunt stage.

Neke od najvećih muzičkih zvezda regiona i sveta će nastupiti na Main stageu, a ovogodišnji festival će otvoriti sjajan muzički spektakl “Rok opera” sa 120 izvođača.

Istog dana od 22:30 časova prvi put u Srbiji sviraće gitarista grupe The Smiths, Džoni Mar koji će pored pesama sa svojih albuma izvoditi i najveće hitove Smitsa.

Prvi dan festivala će svakako obeležiti svetski hitovi, a publika će uživati i u muzici sjajnih domaćih bendova: Artan Lili, Majke i Kanda kodža i Nebojša.

Kerber/ Photo: AleX
Kerber/ Photo: AleX

Drugi dan festivala (15. avgust) otvara Atomsko sklonište, a Marko Louis, Kerber i Eyesburn će na Ušće doneti i tradicionalne zvuke trube, regea i hardkor panka.

Od 21:30 časova na Main stageu će nastupiti američki reperi Crazy Town X, koji na Beer Fest dolaze prvi put u sklopu turneje na kojoj obeležavaju 20 godina rada.

Bjesovi, SubBeerni centar/Photo: Aleksandar Milovanović
Bjesovi, SubBeerni centar/Photo: Aleksandar Milovanović

U petak 16. avgusta posetioce na Ušću očekuje žestoka svirka domaćih bendova Sharks, Snakes and Planes, Bjesovi, Električni orgazam i Orthodox Celts, a prvi povratnički koncert u Srbiji će održati i grupa Negativ.

Iz Hrvatske stiže splitski reper Vojko V kao i jedan od najtraženijih bendova u regionu – Brkovi, koji na duhovit način spaja turbofolk sa rokom i hevi metalom.

Johnny Ranković & The Churlians/ Photo: Wood
Johnny Ranković & The Churlians/ Photo: Wood

Za muzičko zagrevanje trećeg dana (17. avgust) biće zadužen mladi Johnny Ranković, a zatim će nastupiti veterani muzičke scene Bilja Krstić i YU Grupa.

Posle njih nastupiće Magnifico, koji na specifičan način miksuje fank, disko, rok, džez i etno zvuk, a Damir Urban će izvoditi hitove iz svoje tri decenije duge karijere.

Dejan Cukić i Spori ritam bend/ Photo: Promo (Arsenal fest)
Dejan Cukić i Spori ritam bend/ Photo: Promo (Arsenal fest)

Poslednje večeri festivala (18. avgust) na Main stageu će nastupiti crnogorski bend Perper, Dejan Cukić, Bombaj štampa, Blaža i Kljunovi.

Prvi put na bini Beer Festa će nastupiti nekada veoma popularni Tap 011, a iz Zagreba dolazi Elemental, bend koji beogradska publika izuzetno voli.

Na Main stage iz Velike Britanije stiže bend Zion Train, koji već 30 godina na inovativan način miksuje rege i dance muziku.

Na Alternative i Groove stageu će nastupiti ništa manje popularni lideri alternativnih muzičkih pravaca, a Bunt stage će biti rezervisan za nastupe demo bendova, koji su se izdvojili tokom Bunt rock festivala.

Kompletan program i satnicu možete pogledati na sajtu belgradebeerfest.com.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime