Home»Muzika»Homeland»BENDOVER I SANITARIUM, POBEDNIČKI BENDOVI 53. GITARIJADE, ZA HEADLINER OTKRILI KAKAV JE OSEĆAJ “DAN POSLE”…

BENDOVER I SANITARIUM, POBEDNIČKI BENDOVI 53. GITARIJADE, ZA HEADLINER OTKRILI KAKAV JE OSEĆAJ “DAN POSLE”…

3
Shares
Pinterest Google+
Bendover/ Photo: gitarijada.rs
Bendover/ Photo: gitarijada.rs

Završena je još jedna Gitarijada u Zaječaru. Možda ova 53. po redu nije bila medijski ispraćena kao prethodne, ali se održala. I to je nešto. Ustvari – to je mnogo.

Jeste ova Gitarijada bila siromašnija po broju revijalnih izvođača (slučaj Whitesnake), ali je zadržala suštinu – takmičenje demo bendova. I dobila pobrednika. Tačnije dva. Jednog prema odluci žirija (Bednover), drugog prema glasovima publike (Sanitarium).

Zvanični pobednik 53. Zaječarske gitarijade (prema odluci žirija) je Bendover, autorski i klupski bend iz Beograda, osnovan 2005. godine koji, kako kažu članovi, neguje čist i čvrst rock’n’roll.

Kako je bilo u Zaječaru i kakvi su prvi utisci pitali smo Miloša Bucu Došića (vokal, autor) iz Bendovera.

– Velika nam je čast pre svega bila da učestvujemo u najstarijoj i najznačajnijoj manifestaciji sa prefiksom Rock’n’Roll. Cenim da je konkurencija bila dosta jaka. Bendovi su fantastično svirali, fantastično zvučali. Međutim iako je manifestacija takmičarskog karaktera, mi smo došli zapravo radi druženja, uspostavljanja novih kontakata i predstavljanja autorskih pesama velikom broju ljudi. Svi znamo da je Zaječarska gitarijada jako posećena i da je dobra odskočna daska za sve demo bendove. Sreća nam je bila više naklonjena nego drugim bendovima u finalnoj večeri i odneli smo pobedu stručnog žirija, na šta sam jako ponosan. Revijalni deo fantastičan, sve velikani uz koje sam odrastao. Deliti binu sa takvim velikanima Rock’n’Rolla je izuzetno velika čast – izjavio je Miloš i dodao:
– U svoje ime i u ime benda Bendover zahvaljujem se organizatorima i zahvaljujem se na poduhvatu očuvanja rock’n’ rolla. Moramo sačuvati Rock’n’Roll i vratiti ga na svoje mesto, vredi pokušati, R’n’R to zaslužuje. Pozdrav za HEADLINER!

Sanitarium/ Photo: gitarijada.rs
Sanitarium/ Photo: gitarijada.rs

Pobednik 53. Gitarijade prema glasovima publike je Sanitarium, petočlani alternativni metal bend iz Beograda osnovan u martu 2016. godine.  A kakve oni utiske nose iz Zaječara pitali smo Marka Narančića (goitara, vokal).

– Kakav vikend!!! Četvrtak – Zaječar polufinale… publika oduševljena, mi još više njihovom reakcijom na nas. Premoreni vraćamo se u Beograd i spremamo za petak. Petak – nastup na Gitarijadi Vojvodine, osvojeno 3. mesto, prezadovoljni. Par minuta nakon uručenja nagrade dobijamo poruku da smo u FINALU Zaječarske Gitarijade. Subota – pravac Zaječar. Nastup od dve pesme, “Ja hoću više” i “Žuta zver”… publika luduje mi još više! Proglašenje – žiri je odabrao bend BendOver (čestitke ljudima) ali publika je odabrala nas. Nama je ta nagrada najbitnija, publiko, hvala Vam! Voli Vas Sanitarium!!! – izjavio je Marko i dodao: – Ova dva nastupa su bila bez Žileta (Nenad Živković, vokal) koji zbog zdravstvenih problema nije mogao da nastupi sa nama. Mi njemu posvećujemo ove uspehe benda uz poruku “Čiko, volimo te, vidimo se u utorak-sredu, zavisi kada te odvežu !”

Mi samo da dodamo na kraju – čestitamo pobednicima i nadamo se da će biti i 54. Gitarijade.

Previous post

NEKI GA BAŠ OBOŽAVAJU... Kijanu Rivs kao princ iz Diznijevih crtaća

Next post

Čovek bez sluha kompletirao spisak učesnika Zbrke... A objavljena je i zvanična satnica festivala

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *