Home»Muzika»Univerzitet u Australiji nudi stipendije za studiranje – heavy metala

Univerzitet u Australiji nudi stipendije za studiranje – heavy metala

4
Shares
Pinterest Google+
Australija, Heacy Metal asocijacija
Australija, Heacy Metal asocijacija

Ako ste ikada maštali o mogućnosti da dobijete doktorsku titulu iz proučavanja heavy metala, sada je vaša šansa. Univerzitet u Njukaslu u Australiji nudi doktorsku stipendiju za proučavanje društvene geografije kulture heavy metala.

Stipendija iznosi 27.596 australijskih dolara godišnje za dva domaća studenta ili jednog studenta iz inostranstva za proučavanje socijalnih geografskih područja u temama beskućništva i uzajamne pomoći, veganske geografije, vaspitanja i, na kraju, heavy metal geografije.

Deo opisa konkursa glasi: “Dok su se jedinstvene scene razvijale širom sveta, većina sastava heavy metala nastala je u zemaljama severnih geografskih širina. Australija je jedinstveno pozicionirana unutar te globalne evolucije, zahvaljujući svojoj istorijskoj povezanosti s Ujedinjenim Kraljevstvom i zajedničkim kulturnim afinitetima s njom. Iako je udaljena od geografskog srca heavy metal kulture, Australija je razvila svoj jedinstveni i strastveni pristup, stvarajući niz bendova tog muzičkog žanra”.

Doktorska studija je posebno važna za geografski položaj Australije u heavy metal kulturi, a fokusira se na pitanja roda, rase i socio-politike metala. Pitanja na koja će student pokušati da odgovore uključuju:

– Koje su vrste lirskih tema usvojili australijski metal bendovi? Jesu li kulturno i geografski jedinstvene za kontinent?
– Kakav je odnos između kulturne evolucije heavy metala u Australiji i kolonijalizma?
– Da li je heavy metal u Australiji uglavnom beli fenomen? Kakav je bio odgovor na različitost unutar scene?

Obožavalac heavy metala, Sajmon Springer, direktor odeljenja Human Geography Univerziteta u Njukaslu, izjavio je Kerrangu:

– Imao sam slobodu da regrutujem studente za rad u područjima od ličnog interesa i kao dugogodišnji metal fan radim neke poslove u području studija metala, mislio sam da bi to bio dobar kanal za dalje istraživanje u ovom području. Naravno, kad bih bio student na doktorskim studijama, voleo bih da mi neko kaže da je učenje o heavy metalu legitimna akademska potraga.

Sajmon Springer/Photo: facebook@Simon Springer
Sajmon Springer/Photo: [email protected] Springer

Dodao je:

– Takođe mislim da je prilika za finansiranje na ovom području malo i da su međusobno udaljene, pa sam pomislio zašto ne bismo pozvali studente da se prijave i videli da li je neko zainteresovan za proučavanje geografije heavy metala?

Detaljnije informacije o stipendijama dostupne su na ovom linku (s obzirom na to da je može dobiti i jedan inostrani kandidat ili kandidatkinja).

HL/Izvor: ravnodnodna.com

Previous post

Bivši bubnjar Gansa pokušao samoubistvo?

Next post

DEAD CAN DANCE U CENTRU SAVA... Hvala vam za ovu noć...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *