Garbage u Beogradu… “Umetnici buke” opravdali reputaciju…

0
24
Garbage/ Photo: AleX

Grupa Garbage, jedna od najvećih svetskih rokenrol atrakcija u drugoj polovini devedesetih i početkom dvehiljaditih, održala je u petak, na bazenima “11. april”, fantastičan, prvi beogradski koncert u karijeri i za sat i 40 minuta nastupom oduševila više od 2.000 pristutnih fanova.

Autopark/ Photo: AleX
Autopark/ Photo: AleX

Dok je mrak još padao, publiku, koja se okupljala, odlično je zagrejao beogradski alternativni rok bend Autopark regrutujući i nove fanove pred obeležavanje dve decenije postojanja naredne godine.

Garbage, američki bend, predvođen harizmatičnom Škotlanđankom Širli Menson, prvi put je nastupio u Srbiji 2005. na Exitu, a u petak je dokazao da i dalje, kao prava energetska bomba, na moćan način donosi ono najbolje iz svog repertoara.

Čim su se pojavili na sceni Širli, Stiv Marker, Bač Vig i Djuk Erikson i počeli da sviraju “Control”, gromoglasne ovacije su jasno nagovestile da će publika i bend biti jedno od prvog do poslednjeg trenutka koncerta.

Garbage/ Photo: AleX
Garbage/ Photo: AleX

Izvedena već u uvodnoj fazi, jedna od najpopularnijih pesama, “Stupid Girl” bila je “okidač” za pravu rok žurku, a “Wicked Ways” savršeno je obogaćena Depeche Mode klasikom “Personal Jesus”.

Širli nije komunicirala mnogo sa publikom u prvom delu koncerta, ali se kasnije, gotovo pred svaku pesmu, spontano i iskreno obraćala prisutnima sa “dobro veče” i “hvala” na srpskom. U jednom trenutku, ne skrivajući emocije izjavila je:
– Dosta ste vi prošli i propatili, sve te ratove i to razumem, tako je svuda u svetu. A opet ste i sada ovde, sa nama, da svi delimo muziku koju volimo zajedno. Ovde u Beogradu oseća se neka posebna energija, neobičan vajb, jako mi se sviđa.

Garbage/ Photo: AleX
Garbage/ Photo: AleX

Tempo ni u jednom momentu nije padao, zvuk je bio savršen, a uz sve to i nebo je ove večeri bilo vedro  pa je publika kišu “osetila” samo pevajući “Only happy when it rains”. Grla se nisu štedela ni uz “Push”, “I Think I’m Paranoid”, “Cherry lips”…

Posle zvaničnog dela koncerta usledio je bis tako da se sve završilo uz “When i Grow Up”, pola sata pre ponoći.

Garbage su sa lakoćom potvrdili da i dalje pripadaju vrhu svetskog rokenrola i da se njihova svirka ni na trenutak ne oslanja na “staru slavu”.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime