Poznata imena svetske elektro scene na Summer3p festivalu u Subotici

0
42

Sedamnaesti Summer3p festival, koji se održava od 26. do 28. jula na Muškom štranda kraj Palićkog jezera najavljuje poznata imena svetske elektro scene, ali i uzbudljiv prateći program.

James lavelle/ Photo: Promo (Summer3p festival)
James lavelle/ Photo: Promo (Summer3p festival)

Producent, DJ, muzičar i osnivač izdavačke kuće Mo’Wax, James Lavelle, nastupiće kao najveća zvezda festivala 26. jula. 

Dan ranije, u okviru 26. Festivala evropskog filma Palić u bioskopu Abazija, biće održana projekcija filma “The Man From The Mo’Wax” upravo o životu i radu Lavella.

Gostovanje eminentnog engleskog producenta, osnivača projekta UNKLE, rezultat je saradnje Festivala evropskog filma Palić i Summer3pa.

Iste večeri nastupiće i mađarski DJ Davko, dok će u subotu, 27. jula, francuski DJ Matt Sassari predstaviti svoju atraktivnu viziju techna i tech-housea.

Posle Matta nastupiće Nick Reverse, italijanski DJ sa australijskom adresom, osnivač brenda WeLove: izdavačke kuće, agencije i serijala uspešnih žurki.

Summer3p će i u okviru ovog izdanja predstaviti najbolju selekciju lokalnih DJ-eva: Chrono aka Daltonist, Migazz, Ascaloon, Hansol b2b No Else, Andy Dee i Neomodern.

Photo: Promo
Photo: Promo

– Nakon 16 godina na termalnom bazenu, 17. izdanje Summer3p festivala promeniće lokaciju. Trenutno je bazen gradilište i do povratka na staru lokaciju, Summer3p će se održati na Muškom štrandu na obali jezera kod nekadašnjeg ulaza na termalni bazen. Produkcija i koncept ostaju nepromenjeni: dnevni program, noćni program, radionice, sport, muzika i popularni Porodični dan u nedelju.
Bez obzira na sve izazove sa kojima se suočavamo tokom organizacije i same implementacije festivala, odlučili smo da nastavimo u istom ritmu vođeni našom misijom da predstavljamo savremene muzičke svetske trendove, čemu u prilog najbolje govori cena ulaznice koja je za sličan tip dešavanja u našoj zemlji znatno skuplja. Drago nam da je Grad Subotica prepozano naš trud i pruža nam podršku da istrajemo i nastavimo u AŠC duhu: “Anti Šund Corporation – Education For The Nation – izjavio je povodom predstojećeg festivala Oliver Tomić, direktor komunikacija.

Festival i ove godine nudi raznovrsne prateće programe sa posebnim akcentom na kreativnim radionicama za najmlađe i “Porodičnim danom” u nedelju, 28. jula, koji će ponuditi zanimljive sadržaje za celu porodicu.

Summer3p festival održava se od 2003. godine na Termalnim bazenima i Muškom štrandu kraj jezera Palić. Festival sa ponosom nosi  EFFE etiketu za 2017/2018 i pripada grupi najboljih evropskih festivala u svojoj kategoriji.

Godine 2015. dobio je priznanje za izuzetan doprinos razvoju turizma na Paliću, a od 2010. je uvršten u zvaničnu turističku ponudu Grada Subotice, Vojvodine i Republike Srbije.

O uspehu i kvalitetu Summer3p festivala takođe govori u prilog i to da ga je 2012. godine ugledni engleski časopis The Guardian uvrstio među osam evropskih festivala koji se održavaju na najatraktivnijim lokacijama.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime