Zavirite u “Hotel prošlosti”… Stigao novi album Bluz Mašine

0
150
Oglasi
Bluz Mašina/ Photo: Bojan Stevanović
Bluz Mašina/ Photo: Bojan Stevanović

Beogradski bluz/rock bend Bluz Mašina objavio je drugi studijski album pod nazivom “Hotel prošlosti” koji je najavljen istoimenim singlom i spotom za pesmu “Ibar vodo” (jedinom obradom na albumu).

Na novom izdanju bend uspešno kombinuje bluz, rok i fank. Teme obrađene u tekstovima obuhvataju kritike modernog doba i društva u kome živimo, ali i ljubav i teške emocije koje su karakteristične za našu svakodnevnicu.

Album je namenjen prvenstveno modernoj bluz rok publici u Srbiji i regionu, a tekstovi su na maternjem jeziku:
– Pesme su bliske onome što definiše moderni bluz-rok stil u svetu ali sa tekstovima na srpskom – kaže frontmen benda, Ivan Milenković.

Grupa Bluz Mašina na ovom albumu insistira na autorskom radu umesto na obradama klasičnih stranih i domaćih pesama.

– Postojala je jaka potreba za izražavanjem otpora stagnaciji i stvaranju novog autorskog talasa na bluz i rok sceni, uz uplive delova našeg kulturnog nasleđa. Jedna od pesama sadrži stihove naše izvorne pesme “Stani Ibar vodo” i samo ona se može smatrati obradom – kaže Ivan i dodaje:
– Da bi se bluz rok autorstvo u regionu pokrenulo iz stagnacije, potrebno je više mladih bendova koji prave svoju muziku, umesto da obrađuju stare hitove. Ovim putem korača i grupa Bluz Mašina.

Bluz Mašina, album cover/ Photo: Promo
Bluz Mašina, album cover/ Photo: Promo

“Hotel prošlosti” je sniman u studiju Mašina 23. Produkciju potpisuju Saša Otašević  i Ivan Milenković. Vokalni producent i lektor albuma je Vladimir Janković Jet.

Tekstove je napisao Ivan Milenković, a tekst za pesmu “Korak do Sna” napisala je pesnikinja Marija Radojičić, dok je tekst i ideju za pesmu “Lena Bluz” dao Saša Otašević (PogonBGD).

Na albumu su učestvovali gosti i eminenti muzičari domaće scene: Vlada Jet (Vlada Jet Band, Tunel, Crni Biseri), Dragoljub Crnčević (Point Blank), Duda Bezuha (Zona B), Pera Joe (Zona B), Darko Grujić (Point Blank, Raw Hide), Nikola Inić Inke (Inke & The Trailer) i Milovan Đuđić – Jimi (Petting Blues Band).

“Hotel prošlosti” možete da nabavite  na svim relevantnim platformama, pouzećem preko Instagram ili Facebook stranice benda, a uskoro će fizičko izdanje albuma biti dostupno i u prodavnicama.

Bend Bluz Mašina postoji i radi od 2012.godine. Iza sebe imaju stotine nastupa, kako solo tako i festivalskih u Beogradu i širom Srbije.

Delili su binu sa bendovima: Yu Grupa, Divlje Jagode, Atomsko Sklonište, Dža ili Bu, Point Blank, Zona B… Trenutnu ekipu benda čine: Ivana Eremić (bubnjevi), Marko Eror (bas, prateći vokal) i Ivan Milenković (gitara, vokal).

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime