Home»Muzika»Homeland»Zavirite u “Hotel prošlosti”… Stigao novi album Bluz Mašine

Zavirite u “Hotel prošlosti”… Stigao novi album Bluz Mašine

4
Shares
Pinterest Google+
Bluz Mašina/ Photo: Bojan Stevanović
Bluz Mašina/ Photo: Bojan Stevanović

Beogradski bluz/rock bend Bluz Mašina objavio je drugi studijski album pod nazivom “Hotel prošlosti” koji je najavljen istoimenim singlom i spotom za pesmu “Ibar vodo” (jedinom obradom na albumu).

Na novom izdanju bend uspešno kombinuje bluz, rok i fank. Teme obrađene u tekstovima obuhvataju kritike modernog doba i društva u kome živimo, ali i ljubav i teške emocije koje su karakteristične za našu svakodnevnicu.

Album je namenjen prvenstveno modernoj bluz rok publici u Srbiji i regionu, a tekstovi su na maternjem jeziku:
– Pesme su bliske onome što definiše moderni bluz-rok stil u svetu ali sa tekstovima na srpskom – kaže frontmen benda, Ivan Milenković.

Grupa Bluz Mašina na ovom albumu insistira na autorskom radu umesto na obradama klasičnih stranih i domaćih pesama.

– Postojala je jaka potreba za izražavanjem otpora stagnaciji i stvaranju novog autorskog talasa na bluz i rok sceni, uz uplive delova našeg kulturnog nasleđa. Jedna od pesama sadrži stihove naše izvorne pesme “Stani Ibar vodo” i samo ona se može smatrati obradom – kaže Ivan i dodaje:
– Da bi se bluz rok autorstvo u regionu pokrenulo iz stagnacije, potrebno je više mladih bendova koji prave svoju muziku, umesto da obrađuju stare hitove. Ovim putem korača i grupa Bluz Mašina.

Bluz Mašina, album cover/ Photo: Promo
Bluz Mašina, album cover/ Photo: Promo

“Hotel prošlosti” je sniman u studiju Mašina 23. Produkciju potpisuju Saša Otašević  i Ivan Milenković. Vokalni producent i lektor albuma je Vladimir Janković Jet.

Tekstove je napisao Ivan Milenković, a tekst za pesmu “Korak do Sna” napisala je pesnikinja Marija Radojičić, dok je tekst i ideju za pesmu “Lena Bluz” dao Saša Otašević (PogonBGD).

Na albumu su učestvovali gosti i eminenti muzičari domaće scene: Vlada Jet (Vlada Jet Band, Tunel, Crni Biseri), Dragoljub Crnčević (Point Blank), Duda Bezuha (Zona B), Pera Joe (Zona B), Darko Grujić (Point Blank, Raw Hide), Nikola Inić Inke (Inke & The Trailer) i Milovan Đuđić – Jimi (Petting Blues Band).

“Hotel prošlosti” možete da nabavite  na svim relevantnim platformama, pouzećem preko Instagram ili Facebook stranice benda, a uskoro će fizičko izdanje albuma biti dostupno i u prodavnicama.

Bend Bluz Mašina postoji i radi od 2012.godine. Iza sebe imaju stotine nastupa, kako solo tako i festivalskih u Beogradu i širom Srbije.

Delili su binu sa bendovima: Yu Grupa, Divlje Jagode, Atomsko Sklonište, Dža ili Bu, Point Blank, Zona B… Trenutnu ekipu benda čine: Ivana Eremić (bubnjevi), Marko Eror (bas, prateći vokal) i Ivan Milenković (gitara, vokal).

Previous post

MAJKL BUBLE JE FABRIKA NOVCA... Za 34 koncerta zaradio "samo" 50,5 miliona dolara

Next post

Još 10 dana do Exita... Otvaranje posvećeno Omladinskoj prestonici Evrope

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *