Home»Muzika»Još 10 dana do Exita… Otvaranje posvećeno Omladinskoj prestonici Evrope

Još 10 dana do Exita… Otvaranje posvećeno Omladinskoj prestonici Evrope

4
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo (Exit)
Photo: Promo (Exit)

Prvi dan Exita od ove godine nosi naziv OPENS Day, a publika iz više od 90 zemalja sveta, već po dolasku na Petrovaradinsku tvrđavu moći će da se upozna sa činjenicom da su došli u Omladinsku prestonicu Evrope.

Program na glavnoj bini EXIT festivala 4. jula  startovaće već od 19:00 časova nastupom noise rock grupe 65daysofstatic. Ovaj sastav lično je frontmen benda The Cure, Robert Smit, izabrao za predgrupu, te će se momci iz Šefilda pobrinuti za idealnu uvertiru za šou koji sledi.

Pošto The Cure planira početak nastupa već u 20:30, publici se savetuje da zamene svoje četvorodnevne vaučere za narukvice na vreme, ili da se, ako imaju jednodnevne ulaznice, zapute što ranije ka ulazima na tvrđavi, kako bi ušli na vreme i zauzeli svoje mesto ispred glavne bine.

The Cure/ Photo: Promo (Exit)
The Cure/ Photo: Promo (Exit)

Tradicionalna ceremonija otvaranja, koju uvek krasi i vatromet, uslediće posle nastupa legendarnih rokera. Poznato je da već godinama unazad EXIT koristi svoju platformu priznatog svetskog festivala kako bi prilikom ceremonije otvaranja, uz pomoć uticajnih i poznatih pojedinaca, poslao poruku ljubavi, mira i tolerancije svetu.

Posle ponoći, belgijska superzvezda Lost Frequencies preuzeće komandu nad glavnom binom i prirediće provod bogat planetarno popularnim numerama. Hitmejkerski duh nastaviće se nakon toga i uz poznati ruski dvojac Filatov & Karas, a miks sirovog i emotivnog elektronskog zvuka iz kuhinje belgijskog dvojca Two Pauz biće idealan recept za zatvaranje bine toga dana.

I druga bina EXIT festivala dočekaće zvezde iz najvišeg svetskog ranga, jer se na mts Dance Arenu vraća njen kralj Carl Cox, kojeg u ovom pohodu na tvrđavu prate Maceo Plex, Charlotte de Witte, Monika Kruse…

EXIT festival ove godine će imati više od 40 bina i zona, a u rovovima jedne od njih – Explosive bine, čuće se jaki rifovi i žestoki vokali zahvaljujući sastavima Peter and the Test Tube Babies, Booze and Glory, Das Ich…

Na Addiko Fusion bini u četvrtak, 4. jula nastupiće: Bad Copy, Sajsi MC, Helem nejse, britanski sastav The Selecter, Raiven i Samostalni referenti.

Prvo veče na No Sleep Novi Sad bini, biće u znaku minhenskog kluba MMA – Mixed Munich Arts, a postavu će predvoditi I Hate Models, uz Shdw & Obscure Shape, Boston 168, Black Lotus, Martin Hilber…

U prilog nezaboravnom provodu ide i aktuelna prognoza za sva četiri dana Exita uz idealne vremenske uslove bez padavina i sa puno sunca, kao i temperaturom od 32 stepena po danu do prijatnih 20 tokom noći.

Među zajedničkim poduhvatima Exita i Omladinske prestonice Evrope Novi Sad 2019 – OPENS jeste i realizovan najširi domaći konkurs za mlade muzičare, OPENS [email protected], a mladi pobednici ovog takmičenja pokazaće svoje talente i muzičku strast pred publikom Exita na četiri bine festivala.

Među tim zonama su i OPENS Future Shock bina, ali i OPENS State of EXIT zona koja već tradicionalno okuplja organizacije civilnog sektora iz celog regiona, gde će biti predstavljene brojne teme od društvenog značaja.

 

Previous post

Zavirite u "Hotel prošlosti"... Stigao novi album Bluz Mašine

Next post

IKONA SLIKARSTVA I FEMINIZMA... Pronaden zvučni zapis glasa Fride Kalo?

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *