Home»Muzika»Facebook ukinuo zabranu kontroverzne naslovne strane albuma “Houses of the Holy” benda Led Zeppelin

Facebook ukinuo zabranu kontroverzne naslovne strane albuma “Houses of the Holy” benda Led Zeppelin

5
Shares
Pinterest Google+
Led Zeppelin/Photo: YouTube printscreen
Led Zeppelin/Photo: YouTube printscreen

Facebook je ukinuo svoju zabranu na naslovnu stvarnu albuma “Houses of the Holy” Led Zeppelina nakon što je umetničko delo pokrenulo automatske filtere cenzure.

Gigant društvenih medija zabranio je pre nekoliko dana cover klasika rock grupe iz 1973. – koja prikazuje golu decu koja se penju stijenama na Giant’s Causewayu u Severnoj Irskoj.

Kako se nagađa, sadržaj je kao neprikladan verojatno označio moderator koji nije bio upoznat s Led Zeppelinom i njihovim radom i blokirao je sliku zbog činjenice da podleže Facebookovoj zabrani uznemirujućih slika, pedofilije i drugih nezakonitih i opscenih sadržaja.

Houses of the Holy. cover
Houses of the Holy. cover

Peticija na Change.org pokrenuta je ubrzo nakon zabrane na Facebooku i prikupila gotovo 1.000 potpisa da platforma ponovno postavi sliku.

Facebook je sada ukinuo zabranu. U izjavi za Ultimate Classic Rock, portparol se osvrnuo na činjenicu da je gigant društvenih medija uklonio omot albuma iz razumljivih razloga.

– Kao što naši standardi u zajednici objašnjavaju, ne dopuštamo gole slike dece na Facebooku. Ali mi znamo da je to kulturološki značajna slika. Stoga je vraćamo na mesta da kojih smo ih uklonili – rekao je portparol.

Razmišljajuću unapred, Facebook je dodao kako će sada pažljivije razmotriti informativnost ili važnost teme kako bi se izbegle nepotrebne zabrane u budućnosti.

HL/Izvor: nme.com

Previous post

Idemo u Kikindu? Objavljen kompletan line up TerraViva Art Festa 2019

Next post

Električni orgazam vas poziva na druženje 27. juna u Čumiću

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *