Mjuzikl “Mačke” 28. juna na sceni Kulturnog centra Čukarica

0
101
Photo: pixabay.com
Oglasi

Mjuzikl “Mačke”, kultnog britanskog kompozitora Endrua Lojda Vebera, biće izveden na sceni Kulturnog centra Čukarica u petak, 28. juna u 20:00 časova.

Ovaj mjuzikl pripremili su studenti treće i četvrte godine Muzičke pedagogije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Adaptaciju matrice uradio je Radoslav Spasić, a pripremu, prepev, adaptaciju songova i režiju vanr.prof. Milena Petrović.

Mjuzikl “Mačke” govori o jednoj posebnoj noći u godini kada se mačke iz plemena Jellicle okupljaju na balu (na smetlištu) i jedna za drugom pričaju priče svom dobroćudnom i mudrom vođi, koji mora da odluči koja mačka će dobiti priliku da pređe na “drugu stranu”, da ode na “mačje nebo” (u Heaviside Layer) i vrati se, ponovo rođena, novom, boljem životu.

Vrhunac predstave je izvođenje numere “Memory” koju, prisećajući se prošlosti i radujući se budućnosti, peva odabrana mačka.

Mjuzikl, u kojem se pojavljuje 19 glavnih mačaka (likova) i 13 sporednih, prikazuje čudesan i šarolik svet plemena mačaka govoreći nam kroz njih, ustvari, o različitim ljudskim osobinama i životnim sudbinama.

Ulaz je slobodan.

Photo: Promo
Photo: Promo
Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime