Home»Muzika»ŠMINKANJE ROKENROL VIDEO ISTORIJE… Hiljade kultnih video spotova ponovo se obrađuje u HD verzijama na YouTubeu

ŠMINKANJE ROKENROL VIDEO ISTORIJE… Hiljade kultnih video spotova ponovo se obrađuje u HD verzijama na YouTubeu

4
Shares
Pinterest Google+
YouTube ilustracija/Photo: Pixabay
YouTube ilustracija/Photo: Pixabay

Universal Music Group i YouTube udružili su snage kako bi ponovo obradili kultne video spotove od standardne do HD definicije.

Dve kompanije nameravaju do kraja 2020. godine da obrade hiljadu takvih spotova. HD verzije spotova će zameniti prethodne verzije istog spota lošijeg kvaliteta na YouTubeu i YouTube Musicu, ali će zadržati isti link, broj pregleda i lajkova kao i ranije.

Svaki novoobrađeni video ćete prepoznati po oznakama “Remastered” ili “Remastered in HD” u opisu videa.

Mnogi od starijih spotova uopšte nisu snimani u HD kvalitetu, ali nova obrada će svakako učiniti sliku mnogo jasnijom i kvalitetnijom, jednako kao i zvuk.

Među novoobrađenim spotovima uključeni su i nekadašnji hitovi “Free Fallin” Toma Petija ili “End Of The Road” grupe Boyz II Men iz 1991. godine.

Narednih meseci njihov broj će se povećavati i moći ćemo da budemo svedoci sve kvalitetnijeg zvuka i slike nekih od naših omiljenih pesama devedesetih i osamdesetih godina.

HL/Izvor: klix.ba

Previous post

Šta biste vi voleli da čujete 26. juna na Tašu... Thievery Corporation poziva fanove da predlože pesmu za Beogradski koncert

Next post

Time Waits For No One... Posle 33 godine emitovana "izgubljena" verzija pesme Fredija Merkjurija

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *