Home»Muzika»Homeland»Kome to loznički Crossroad šalje poruku – “Ovo je grad za nas dvoje”

Kome to loznički Crossroad šalje poruku – “Ovo je grad za nas dvoje”

4
Shares
Pinterest Google+
Crossroad/ Photo: Promo (Lampshade Media)
Crossroad/ Photo: Promo (Lampshade Media)

Loznički alternativni rok sastav Crossroad, finalisti Bunt Rok Festivala, BARF-a i nosioci prve nagrade petrovačkog festivala Rokerijada, objavili su novi video singl pod nazivom “Ovo je grad za nas dvoje” (Lampshade Media).

– Pesma “Ovo je grad za nas dvoje” može imati mnogo dimenzija i značenja, ali ono što predstavlja glavnu težnju i motiv sa kojim smo je pravili i objavili jeste naše insistiranje na onome što često izostaje u ovom svetu, a što mislimo da ne bi trebalo da izostaje – pozitivna osećanja i pozitivan pogled na svet. Spot je pravljen u takvom vajbu, sa ciljem da tu energiju prenese dalje. Suština ove pesme je veoma jednostavna – ako bi neko odgledao spot ili došao na naš koncert i nakon toga izašao iz koncertne sale ili svoje sobe lepše raspoložen, pesma je odradila svoje – izjavili su o novom singlu članovi benda Crossroad.

Crossroad/ Photo: gitarijada.org
Crossroad/ Photo: gitarijada.org

Grupa Crossroad, iako sastavljena od članova koji jedva da prelaze dvadeset godina, bavi se aktivnim autorskim radom već gotovo četiri godine.

Pesme i zvuk ovog benda teško je svrstati u jedan poseban žanr, ali se može reći da su na sredini između alternativnog rocka i tvrđeg zvuka sličnog grandžu.

U avgustu 2016. snimili su prvi, samostalno izdat album pod nazivom “Čeka nas mrak”, a naredne godine takođe su bile uspešne i donele im mnoštvo koncerata širom zemlje među kojima su nastup na Arsenal Festu i Zaječarskoj gitarijadi.

Singlom “Ovo je grad za nas dvoje” ekipa benda Crossroad najavljuju novo Ep izdanje koje će takođe biti objavljeno za izdavačku kuću Lampshade Media.

Previous post

Megadeth otkazao koncerte, frontmen Dejv Mustejn ima rak grla

Next post

Nik Kejv & Voren Elis objavljuju soundtrack filma "The Road" na vinilu... i to u boji

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *