Home»Muzika»Hoćete na Dead can Dance u Sava Centar? Onda bolje požurite, jer ostalo je još malo ulaznica

Hoćete na Dead can Dance u Sava Centar? Onda bolje požurite, jer ostalo je još malo ulaznica

4
Shares
Pinterest Google+
Dead Can Dance/Promo
Dead Can Dance/Promo

Grupa Dead can Dance prvi put će nastupiti u Srbiji 28. juna. Do koncerta u Sava Centru ostale su dve nedelje, a ulaznica ima još jako malo.

Svetski ambijent i  world music projekat Dead Can Dance nesumnjivo je zaslužio veliku pažnju domaće publike.

Grupa koja je uobličila muzički ukus generacija prvi put dolazi na ove prostore, a kao jedini njihov koncert u regionu na ovoj turneji izazvao je veliko interesovanje.

Brendan Peri i Lisa Džerard svoju magiju zajedno stvaraju skoro četiri decenije. Od samog početka naziralo se da će ovaj dvojac podići lestvice u muzičkom svetu do jednog potpuno drugačijeg nivoa.

Nikada nisu bili “samo” bend i nikada svoju muziku nisu ograničavali žanrovima ni pravilima – eksperimentisali su, otkrivali nove zvukove, istraživali različite kulture i epohe, pričali neispričane priče ljudskog duha, stvarali nešto novo i drugačije, šetali se po muzičkim žanrovima i sklapali ih u jednu predivnu i smislenu novu celinu.

Dok slušate njihovu muziku, vi vidite i osećate jedan potpuno drugačiji svet i bolje razumete onaj u kojem živite. Dead Can Dance ne stvaraju muziku, oni stvaraju magiju.

Za 37 godina postojanja objavili su osam studijskih i tri live albuma, imali nekoliko uspešnih svetskih turneja, komponovali muziku za brojne filmove…

Posle šest godina diskografske pauze, 2. novembra 2018. objavili su album “Dionysus”. Njegova priča uobličena je utiskom koji su na Brendana ostavili festivali proleća i žetve koji vode poreklo od Dionisovih svečanosti održavanih širom Evrope.

Ovaj album u prvi plan stavlja obrede i rituale Dionisovog kulta koji su uprkos viševekovnom potiskivanju od strane Hrišćanstva i Islama, opstali prvenstveno zahvaljujući ovim festivalima.

Najavljen je vrhunskim video ostvarenjem za numeru “The Mountain”, a početkom aprila objavili su još jedan video – “ACT II – The Invocation”.

Od nedavno su  na “A celebration – Life & Works 1980-2019” turneji koja će ih prvi put dovesti  u Beograd.

Preostale ulaznice za koncert u organizaciji Charm Music Serbia u prodaji su na svim prodajnim mestima Ticket Visiona, online na  www.tickets.rs kao i na blagajni Sava Centra.

Previous post

The Trigger objavio spot za "What Have We Become"... a uskoro će i novi album...

Next post

Džoni Mar, gitarista grupe The Smits, stiže na Belgrade Beer Fest

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *