Džoni Mar, gitarista grupe The Smits, stiže na Belgrade Beer Fest

0
103
Oglasi
Džoni Mar/ Photo: Promo (Belgrade Beer Fest)
Džoni Mar/ Photo: Promo (Belgrade Beer Fest)

Džoni Mar, gitarista i koautor najvećih hitova grupe The Smiths, prvi put će svirati u Srbiji 14. avgusta na Main stageu Belgrade Beer Festa.

Mar će u okviru turneje nastupiti na najvećim evropskim festivalima, a u Beograd stiže posle koncerata na čuvenim festivalima Glastonbury i Sziget.

Džoni Mar je jedan od najcenjenijih britanskih rock gitarista, tekstopisac i pevač, a posle Smithsa nastavio je muzičku karijeru kao član nekoliko bendova – The Pretenders, The The, Electronic, Modest Mouse i The Cribs.

Gostovao je na albumima i ostvario uspešnu saradnju sa najboljim i najzanimljivijim umetnicima današnjice: Oasis, Brajan Feri, Talking Heads, Pet Shop Boys, Tom Džons, Pearl Jam…

Džoni Mar/ Photo: Promo (Belgrade Beer Fest)
Džoni Mar/ Photo: Promo (Belgrade Beer Fest)

Prvi samostalni album “The Messenger” objavio je 2013. godine, a posle samo godinu dana i drugi pod nazivom “Playland”.

Aktuelno izdanje “Call the Comet” snimio je u svom studiju i objavio ga prošle godine. Ovaj album je “njegov lični magični realizam”.

– Kontekst albuma postavljen je u ne tako dalekoj budućnosti i uglavnom se bavi idejom alternativnog društva. Likovi pesmama traže novi idealizam, iako ima i potpuno ličnih pesama. Namera je bila pružiti ljudima nešto s čime se mogu povezati – rekao je Mar o albumu.

Tokom godina uspevao je da ostane muzički veoma svež i da prati modernu scenu, a opet i da stvori savršen sklad bunta i protesta sa komercijalnim indi-pankom.

Inače, vrhuncem karijere The Smithsa smatra album “The Queen is Dead”, tako da će, pored pesama sa svojih izdanja, na Belgrade Beer Festu izvesti i nekoliko najvećih hitova te grupe.

Ovo je jedini koncert Mara na turneji za koji se ne prodaju ulaznice, jer je ulaz na Belgrade Beer Fest trladicionalno besplatan.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime