Home»Pulse»Najave»“Love”… Otvaranje izložbe muzičkih fotografija Marine Pešić 21. juna u Novom Sadu

“Love”… Otvaranje izložbe muzičkih fotografija Marine Pešić 21. juna u Novom Sadu

4
Shares
Pinterest Google+

U danu kada se u celom svetu slavi Svetski dan muzike, 21. juna, Novosađani će moći da uživaju u izložbi muzičkih fotografija pod nazivom “Love” autorke Marine Pešić. Ovo je Marinina treća samostalna izložba, ali prva u Novom Sadu.

Svečano otvaranje je u petak, 21. juna, u 18:00 časova u Američkom kutku. Posle izložbi koje je imala u Užicu i Beogradu, prvi put samostalno izlaže u Novom Sadu, gradu u kome su nastajale njene prve koncertne fotografije.

Za ovu izložbu odabrala je 20 fotografija domaćih i regionalnih muzičara, a polovinu od njih nije do sada prikazala ni na jednoj od svojih izložbi.

– Tajna koje nema je da Marina, poput slavnijeg brata po oružju – Denija Klinča, čiji nenametljiv pristup će (ne)svesno preuzeti – voli rokenrol. Način da se, i dalje u dominantno muškom poslu (koji to u svetu poodavno nije) uspe i opstane je da ljubav pređe u strast, da eskalira u opsesiju koja Marinine koncertne fotografije prevodi iz čisto dokumentarnog u sferu rok snova podjednako važnu i izvođačima i publici.
Rokenrolu, koliko u zvuku toliko i na slici, nužna je izvesna doza misterije, čarolije… taman tolika da onemogući svako konačno artističko dešifrovanje. Zaustavljeni fremovi koncerata vraćaju na jedini istinski osećaj posle svakog autentičnog nastupa: “Gde smo to bili? Šta nam se to desilo? Ko je to bio?“ (Vitomir Simurdić)

– Izložba s razlogom nosi naziv “Love” (Ljubav) jer ove pažljivo odabrane fotografije zapravo pokazuju koliku ljubav Marina ima prema muzici, prikazuju i osećaj za momenat i njenu vrhunsku sposobnost da joj fotografije zaista vrede više od hiljadu reči. Naše galerije na sajtu su poslednje tri godine bogatije za Marinina dela i uživanje je pratiti njen konstantni razvoj. (Ivana Jovanović, urednica portala Remix Press)

Photo: Promo
Photo: Promo
Previous post

Stigao "Poraz razuma", debi album prijedorskog melodic punk benda The Shejvers

Next post

Dejvid Koverdejl poziva fanove iz Srbije na Taš 27. juna... kako da ga izneverimo? A ovo su cene ulaznica...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *