Home»Kultura»Nagrada “Vlada Divljan” reditelju “Nebeske teme” Mladenu Matičeviću

Nagrada “Vlada Divljan” reditelju “Nebeske teme” Mladenu Matičeviću

4
Shares
Pinterest Google+
Mladen Matičević/Photo: YouTube printscreen
Mladen Matičević/Photo: YouTube printscreen

Prošle, 2018. godine, u godini u kojoj se obeležavalo 60 godina od rođenja Vlade Divljana, opština Bečej i Gradsko pozorište Bečej (u čijem se Pozorišnom klubu od 2017. nalazi i Scena “Vlada Divljan”) prvi put su dodelili nagradu koja nosi ime ovog velikog srpskog muzičara, a koja je prošlogodišnjim laureatima bila svečano dodeljena u toku festivala “Bečej noću”.

Nagrada Vlada Divljan
Nagrada Vlada Divljan

Ovogodišnji žiri za dodelu nagrade “Vlada Divljan” činili su Momčilo Rajin, novinar i muzičkikritičar – predsednik žirija, Zdenko Kolar, muzičar, član Idola, Dubravka Duca Marković, novinarka i urednica, Zoran Vulović, muzičar i muzički producent, Goran Vasović, frotmen benda Eva Braun iz Bečeja i Zdravko Petrović, direktor Gradskog pozorišta Bečej.

Nakon pristiglih predloga za laureate i razmatranja kandidata za nagradu, žiri je odlučio da ovogodišnji laureat Nagrade “Vlada Divljan” bude Mladen Matičević, scenarista i reditelj filma “Nebeska tema – priča o Vladi Divljanu”, zaista jedinstvenog umetničkog projekta koji je, kako stoji u najavi ovog ostvarenja, “po formi i narativnoj strukturi sličan odnosno srodan svom glavnom junaku – istovremeno i dokument i bajka, i urban i emotivan i romantičan”.

Laureatu Mladenu Matičeviću pripada novčana nagrada u iznosu od 50.000 dinara koju obezbeđuje opština Bečej i plaketa “Nagrada Vlada Divljan”.

Previous post

Da li ste spremni za nastavak "Isijavanja"... Objavljen prvi trejler filma "Doctor Sleep"

Next post

Čuvena italijanska glumica Ornela Muti će možda morati u zatvor... i to zbog - Putina i Kostnera

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *