Home»Muzika»“Gazda” nas vodi na nostalgičnu muzičku vožnju po Kaliforniji… Brus Springstin konačno objavio album “Western Stars”

“Gazda” nas vodi na nostalgičnu muzičku vožnju po Kaliforniji… Brus Springstin konačno objavio album “Western Stars”

4
Shares
Pinterest Google+
Brus Springstin/Photo: facebook@brucespringsteen
Brus Springstin/Photo: [email protected]

Brus Springstin objavio je dugoiščekivani album “Western Stars”, kao i spot za istoimenu pesmu.

Spot je režirao Grammyjem i Emmyjem nagrađen Tom Zimni koji je režirao i spot “Tucson Train”. U spotu Springstina vidimo u scenama inspirisanim tekstom pesme, snimak nastupa i kadrove snimljene u Joshua Tree, California. Da bi iščekivanje albuma bilo lakše, Springstin nas je od najave albuma počastio s tri pesme. Novi album smo dočekali slušajući “Tucson Train”, “There Goes My Miracle” i “Hello Sunshine”.

Ovo je njegov 19. studijski album, a ujedno i prvi studijski album posle pet godina. Boss je ovog puta bio inspirisan kalifornijskim pop zvukom šezdesetih i sedamdesetih godina. Album je objavljen za Columbia Records/Menart, sniman je u Springstinovom kućnom studiju u Nju Džerziju, a dodatna snimanja su iz Kalifornije i Njujorka.

Western Stars, cover
Western Stars, cover

– Ova ploča je povratak mojim solo snimcima, karakternim pesmama i filmskim orkestralnim aranžmanima – otkriva Springstin. Album uključuje 13 pesama i obuhvaza širok raspon američkih tema, od autoputeva do napuštenih mesta, izolacije, permanentnost doma i nade.

Ron Anielo je zajedno sa Springstinom producirao album, a uz to je svirao bas, klavijature i druge instrumente. Patt Skialfa je doprinela vokalnom delu i potpisuje vokalne aranžmane na četiri pesme. Muzički aranžmani uključuju žičane i duvačkeinstrumente, pedal steel i doprinos više od 20 muzičara, uključujući i Jona Briona, a pojavljuju se i gosti: Dejvid Sancious, Čarli Đordano i Sozi Tajrel. Album je miksovao Tom Elmhirst.

HL/Izvor: ravnododna.com

Previous post

"PROPALITETI" IZ ATLANTE SVIRALI U AMERIKANI... The Black Lips prvi put nastupili u Srbiji, nadamo se ne i poslednji...

Next post

Editors predstavili - "Frankensteina", pesmu za čudake, neprilagođene i noćna stvorenja

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *