Home»Muzika»Homeland»Stigla dva nova singla beogradskog benda Dram

Stigla dva nova singla beogradskog benda Dram

4
Shares
Pinterest Google+
Dram/ Photo: Nikola Todorović
Dram/ Photo: Nikola Todorović

Mlada beogradska grupa Dram objavila je dva nova video singla “Sami” i “Nije sve kao što izgleda” kojima je najavila debi album čije je pojavljivanje na tržištu planirano do kraja godine.

Grupa postoji od maja 2017. Muzika koju stvaraju kombinacija je blue-eyed soula, popa, indi roka i američkog roots roka.

Ekipu Drama čine: Stefan Aćimović (gitare, vokali), Marko Arizanović (klavijature, vokali), Branko Bane Dimitrijević (bas gitare, vokali) i Pavle Savić (bubnjevi, vokali), a muzički uzori su im Chat Faker, Matt Corby, Ed Sheeran, Kaleo …

Dram/ Photo: Aleksandar Milovanović
Dram/ Photo: Aleksandar Milovanović

-Naša ideja je da sviramo pravu pop muziku u Srbiji i regionu, nešto što ovde skoro da ne postoji a što je na zapadu slušano, kao sto je Ed Sheeran na primer – kažu članovi benda i dodaju – Želimo da pop bude pop a ne ono u šta se to kod nas pretvorio. Jednostavno – hoćemo svetski zvuk u Srbiji.

Kao najavu debi albuma, grupa je 9. juna objavili dva singla: “Sami” i “Nije sve kao što izgleda”.

– Oni koji su nas slušali na koncertima možda su očekivali da ćemo početi nekim drugim pesmama, ali “Sami” je prva posle koje smo rekli: To je to – objašnjavaju momci zašto su baš ove pesme odabrane za prvo predstavljanje publici i najavljuju:
– Pesme ćemo objavljivati u parovima, i polako navikavati ljude na naš zvuk. Svaka pesma zvuči pomalo drugačije, ali se tu negde oseća i provlači zajednička nit. Biće još iznenađenja u našem zvuku.

Dram/ Photo: Nikola Todorović
Dram/ Photo: Nikola Todorović

Dram su trenutno u studiju gde rade na novim pesmama. U planu im je da tokom leta i jeseni objave još četiri singla.

Sve pesme na kojima rade u poslednjih godinu dana, naći će se na debi albumu čijs se objavljivanje očekuje do kraja 2019. godine. Producent koji je uobličio njihove muzičke zamisli je Ivan Mirković – Bambi, a izdavač je PGP RTS.

Ekipa Drama do sada je imala zavidan broj značajnih nastupa (Arsenal Fest, Elektropionir, Beer Garden, EXIT festival, Festival Dev9t,  Dom omladine sa Irie FM, Otvaranje bašte KST-a, Soul Society sa grupom ZAA, Stična Festival u Sloveniji, Tower Rock Festival u Vršcu…) a pred njima su u narednom periodu i nastupi na festivalu Dev9t (20. juna) kao i na Arsenal festu 22. juna.

Previous post

Magija u šumi pored Zaječara... Svemirko, Who See, Buč Kesidi, Kablovi, Molnar i mnogi drugi na 4. Outhide festivalu

Next post

Ono kad dobiješ rođendanski poklon od - Metallice

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *