Home»Pulse»Najave»Stand Down sa Nebojšom Milovanovićem… 25. juna na Dramskoj sceni Pozorišta mladih u Novom Sadu

Stand Down sa Nebojšom Milovanovićem… 25. juna na Dramskoj sceni Pozorišta mladih u Novom Sadu

4
Shares
Pinterest Google+

Glumac Nebojša Milovanović će u utorak, 25. juna od 20:00 časova na Dramskoj sceni Pozorišta mladih Novosađanima predstaviti svoj “Stand down” šou – muzičko – poetsko – vizuelnu autorsku formu, sa osnovom u poeziji, koja je uvek povezana sa ličnim, duhovitim i sadržajnim pričama iz njegovog života.

Radi se o autoironičnoj ispovesti koja brani poeziju kao suštinu i istinu, komponuje poeziju, spaja nespojivo i dolazi do punoće i spokoja kroz spoj muzike, poezije, duha i bogate vizuelizacije.

Šou ima elemente stand up komedije koja ima dublji smisao i ishodište u kome je poezija obogaćena sjajnim muzičkim aranžmanima.

“Stand down” se poigrava pozorišnim i scenskim formama i postaje društveno angažovana predstava. U predstavi će se čuti pesme Ljubomira Simovića, Brane Petrovića, Miroslava Antića, Vita Nikolića, Milene Marković, Laze Kostića, Petra Pajića, Aleksandra Sekulića, Vladislava Petkovića Disa, Ljubivoja Ršumovića, Dobrice Erića, Matije Bećkovića, Moše Odalovića i Viljema Šekspira.

Predstava je prvi put izvedena 2014. godine, a do sada se igrala širom Srbije, regiona, Evrope i sveta, a nagrađen je zlatnom kolajnom za najbolju predstavu na Međunarodnom festivalu monodrame i pantomime u Zemunu kao i nagradom za inovativnost i scensku igru.

Autor video radova je Marko Crnobrnja, supervizor je pozorišni reditelj Milan Nešković, a nastupaju: Nebojša Milovanović (dramski umetnik), Stanislav Stojkanović (bubnjevi, perkusije), Bojan Krtinić (klarinet) i Dušan Popović Lipovac (gitara).

Cena pojedinačne ulaznice iznosi 1000 dinara, za grupne posete (više od 20) cena je 700 dinara, a za đake, studente i penzionere 500 dinara.

Previous post

Ono kad dobiješ rođendanski poklon od - Metallice

Next post

Rodžer Voters dobio na poklon gitaru od predsednika Venecuele... a zašto? Pa, isto misle o Amerima...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *