Home»Muzika»Homeland»Lagana sreda pobednik 5. Bunt rok festivala

Lagana sreda pobednik 5. Bunt rok festivala

4
Shares
Pinterest Google+
Lagana Sreda/ Photo: Facebook @laganasreda
Lagana Sreda/ Photo: Facebook @laganasreda

Pobednik 5. Bunt rok festivala je bend Lagana sreda, dok su drugo i treće mesto zauzele grupe Karpo i Zero Two.

Kao organizator festivala, RTS je najboljima dodelio nagrade od 100, 50 i 30 hiljada dinara.

Momci iz pobedničkog benda izjavili su da je nastup na Bunt rok festivalu bilo jedinstveno iskustvo, da su im prijale kamere i pažnja, pa zbog toga nije ni bilo treme.

Ako su pobednici bili zaduženi za pravi rok vajb, onda se drugoplasirani bend Karpo pobrinuo za nešto drugačiji zvuk – mešavinu surf roka i indi melodija.

– Za Bunt smo se prijavili zato što je to odlična prilika da se oseti velika bina i doživi televizijsko iskustvo – kazali su iz benda Karpo, a članovi trećeplasiranog sastava Zero Two istakli su da je BRF bio dobra prilika da širi auditorijum čuje za njihov umetnički projekat, ma koliko on bio eksperimentalan.

Finale je bilo posebno zbog toga što se umesto 10, za titulu najboljeg takmičilo 12 bendova i autora iz cele Srbije kao i zbog toga što je prvi put ustanovljena titula i nagrada za bend po izboru publike.

Bendovi koji su se plasirali u finale odlukama članova stručnog žirija, tokom osam kvalifikacionih segmenata bili su: Karpo, Skadrilla, Herz, Wajz, Reci cimet, Lagana sreda i Nataleé iz Beograda, ZeroTwo iz Niša i Johnny Blunt & the Moontown Troubadous iz Užica.

Uz njih su, zahvaljujući glasovima publike, u finale stigli i bendovi Logička greška iz Beograda, Zyrion iz Kragujevca i 5 minuta slave iz Novog Sada.

Finale Bunt rok festivala/ Photo: youtube.com printscreen
Finale Bunt rok festivala/ Photo: youtube.com printscreen

Osim pomenutih novčanih nagrada najboljem gitaristi, basisti, bubnjaru i pevaču dodeljeni su i vredni instrumenti i druge nagrade, a sve to zahvaljujući prijateljima festivala.

Najbolji gitarista 5. Bunt rok festivala je Stefan Niketić iz benda Lagana sreda, najbolji basista je Petar Blagojević iz grupe Reci cimet, najbolji bubnjar je Ognjen Martinović (24) iz pobedničkog benda, a za najboljeg pevača proglašen je Jovan Ilić iz benda Karpo. Titulu Pobednika publike osvojio je bend Zyrion iz Kragujevca.

Osim nagrada, učesnici će dobiti priliku i da nastupaju na domaćim i regionalnim festivalima tokom ovog leta i jeseni.

Najbolji na 5. BRF dobiće i profesionalne fotografije kao poklon još jednog prijatelja BRF-a, zatim video i audio produkciju i nastupe zahvaljujući centru Milenijum iz Vršca.

A baš svi učesnici dobili su profesionalan, kvalitetan i reprezentativan snimak svojih debitanskih televizijskih nastupa.

Kruna svega, u godini jubilarnog izdanja Bunt rok festivala je kompilacija pesama pobedničkih bendova sa svih pet izdanja festivala zahvaljujući PGP-u RTS-a.

Članovi žirija finala petog „Bunt rok festivala“ bili su: Vlada Janković Džet, legenda srpskog rokenrola, gitarista i kompozitor Nikola Čuturilo, Vukašin Marković (Irie FM), Maja Cvetković (E-play), Aleksandar Popov – dr Pop (Atheist rap), Miloš Georgijević Gera (Mortal Kombat) i Bojan Slačala (Stuttgart Online, Artan Lili).

Izvor: rts.rs

Previous post

Comedy rep u Barutani... Kruševac Geto 14. juna ma Kalemegdanu

Next post

Pakleni petak u Jazz Bar Centru... Harmed, Vicery, Sides i Blankfile

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *