Home»Muzika»Koncerti na Zidiću… Inspektor i Peter Zirbs na Platou Milana Mladenovića

Koncerti na Zidiću… Inspektor i Peter Zirbs na Platou Milana Mladenovića

4
Shares
Pinterest Google+

Koncerti na Zidiću, koje Dom omladine Beograda od 2013. godine organizuje na Platou Milana Mladenovića, postali su jedan od omiljenih letnjih programa svih generacija.

Photo: Promo
Photo: Promo

U novoj, sedmoj sezoni, počevši od Praznika muzike koji se 21. juna obeležava u čitavom svetu, nastavlja se predstavljanje novih bendova ali i druženje sa starim znancima sa muzičke scene.

Za početak najavljena su dva uzbudljiva DJ seta koja će vas na najbolji mogući način pripremiti za dugo očekivano leto.

Inspektor/ Photo: Promo (DOB)
Inspektor/ Photo: Promo (DOB)

U petak, 21. juna na Platou Milana Mladenovića od 20:00 časova nastupa Inspektor, član beogradskog hip hop kolektiva Vatra koji već osam godina organizuje najbolje žurke ovog žanra u prestoničkim klubovima.

Njegov repertoar obuhvata rap, trap, r’n’b, grime, afrobeat i dancehall. Nametnuo se kao jedan od najboljih party-makera na sceni pa je samim tim idealna muzička pojava za uspostavljanje dobrog raspoloženja na samom početku nove sezone Koncerata na Zidiću ali i kao naš doprinos Svetskom danu muzike, koji se 21. juna širom planete obeležava nastupima na otvorenom.

Peter Zirbs/ Photo: Peter Draxl
Peter Zirbs/ Photo: Peter Draxl

U subotu, 22. juna iz Austrije stiže Peter Zirbs, jedan je od ključnih autora na tamošnjoj elektro sceni, koji će predstaviti svoj solo album “What if we don’t exist?” (Fabrique Records).

Multiinstrumentalista i muzički producent, Peter je jedan od ključnih autora na čuvenoj rejv i tehno sceni Beča, još od 90-ih godina prošlog veka.

Tokom godina objavljivao je pod nekoliko pseudonima i za različite ektikete, a radom u domenu elektronske muzike sa svojim kolektivom konsorten™ ostvario je veliki uspeh ne samo u Austriji, već i širom Zapadne Evrope.

Producirao je albume za brojne kolege i komponovao je muziku za nekoliko umetničkih filmova. Jedan je od pionira u eksperimentisanju sa analognim sintizajzerima, a u svom stvaralaštvu uspešno je brisao žanrovske granice i postao prepoznatljiv po svojoj energičnoj i “sirovoj” produkciji.

Posle dve decenije aktivnog prisustva na sceni, 2018. konačno je objavio solo album “What if we don’t exist?”.

Publici u Beogradu, u okviru Koncerata na Zidiću, u dinamičnom DJ setu predstaviće svoje prvo izdanje, u kojem majstorski i na jedinstven način spaja elektroniku, minimalizam, eksperimentalnu i avangardnu muziku.

Koncerti na Zidiću ispred Doma omladine Beograda, kao nezaobilazni deo letnje ponude Beograda, postali su institucija za sebe.

Do sada se na Zidiću predstavilo preko 150 muzičkih sastava, uglavnom neafirmisanih snaga, novih talenata i onih koji obećavaju, ali i nekih poznatih grupa, pa i gostiju iz bližeg i daljeg inostranstva.

Previous post

Objavljen kompletan line-up Lake Festa 2019

Next post

Comedy rep u Barutani... Kruševac Geto 14. juna ma Kalemegdanu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *