Home»Knjige»Organizatori festivala Krokodil odučili… Vraćaju novac zbog Uelbeka

Organizatori festivala Krokodil odučili… Vraćaju novac zbog Uelbeka

4
Shares
Pinterest Google+

Organizatori festivala Krokodil odlučili su da vrate novac svima koji su ulaznicu za prvo veče festivala kupili samo zbog francuskog pisca Mišela Uelbeka, i razočarani izostankom glavne zvezde napustili salu. Refundacija sredstava će se obaviti u Krokodilovom Centru u Karađorđevoj 43 – 13. i 14. juna od 10 do 20 sati.

Iako program festivala prošlog petka nije zvanično otkazan, te nema pravnog osnova za refundaciju, tridesetak ljudi je već tokom otvaranja festivala očekivalo da im novac za karte momentalno bude vraćen, što takođe nije bilo izvodljivo.

– Žao nam je zbog svega što se desilo, najpre zbog otkazivanja koje je svakako najviše pogodilo nas iz Krokodila – naglašava Milena Berić iz organizacije festivala. – Godinu dana sam pregovarala sa Uelbekom, mereći svaku reč, i taj čovek je pristao da dođe u Srbiju bez dinara honorara, uz minimalne uslove. Ispoštovali smo sve najbolje prakse i žao mi je ako neko za to nema razumevanja, a još više žalim što je zbog svega pao u senku prebogat program festivala koji je sjajno protekao, nastupi Lasla Krasnahorkaja, Georgija Gospodinova, tandema Basara – Jergović.

Krokodil će, po njenim rečima, razmotriti i sopstvene opcije za povraćaj novca uloženog u posebno obezbeđenje, vozača i ostale usluge koje podrazumeva VIP tretman “otkazanog” gosta.

Previous post

Neša Leptir dobija ulicu u Pirotu, gradu u kojem su nastale "Grudi balkanske"...

Next post

MUZIČKI PUTOPIS: ALICE IN CHAINS U PRAGU (SUTRA IDEMO NA TOOL...)

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *