Home»Muzika»Poznata imena takmičarskih bendova pete Gitarijade Vojvodine

Poznata imena takmičarskih bendova pete Gitarijade Vojvodine

6
Shares
Pinterest Google+
Gitarijada Vojvodine/ Photo: Promo (Gitarijada Vojvodine)
Gitarijada Vojvodine/ Photo: Promo (Gitarijada Vojvodine)

Peta Gitarijada Vojvodine ove godine će seodržati od 28. do 30. juna u Kisaču na pomoćnom terenu fudbalskog kluba Tatra. Srž festivala čine demo bendovi kojih je iz godine u godinu u sve većem broju prijavljuju na konkurs.

Odlukom stručnog žirija, izabrano je 11 takmičarskih bendova:
– Đepeto
– Genova
– Mad B
– Nemi Pesnik
– Poriv
– Red Danger
– Sanitarium
– Superego
– The Coil
– Two Fingers
– Loud

– Bitno je napomenuti da ono po čemu želimo da se naš festival razlikuje je upravo promocija rada tih mladih bednova na početku karijere, pa smo s tim u vezi obezbedili pobedniku festivala, pored snimanja singla u Studiju M zahvaljujući saradnji sa RTV-om, značajnu promociju povezivanjem sa našim najvećim i najzačajnijim festivalom Exit što znači da će pobednik Gitarijade Vojvodine nastupati na OPENS Future Shock bini ovog festivala što je svakako odličan motiv za svaki bend na početku karijere da u takmičarskom delu pokaže svoje najbolje izdanje i izvođenje – poručili su organizatori.

Novina od prošle godine – izbor jednog benda putem Facebook glasanja koji se direktno plasira u takmičarski deo festivala, izazvala je veliko interesovanje među prijavljenim bendovima.

– FB glasanje je svojevrstan način kojim smo želeli same bendove da podstaknemo da porade na svojoj promociji i promovišu svoj rad, a dodatni motiv je svakako i direktan plasman u takmičarski deo festivala. Pa tako može da se desi situacija da bend, koji ne bih  inače prošao sud žirija, sebi obezbedi nastup na bini Gitarijade Vojvodine i možda čak i pobedu – istakli su članovi organizacinog odbora Gitarijade Vojvodine.

Bend koji je ove godine osvojio najveći broj glasova putem Facebooka je Bubamara bend, koji svakako prestavljaju mlade nade rok scene.

Uzimajući u obzir interesovanje i zalaganje bendova za FB glasanje, odlukom organizacionog odbora prihvaćene su prijave još dva benda koji su na ovaj način osvojili drugo i treće mesto, a to su Prvi red i Neman.

Gitarijada Vojvodine i ove godine priprema bogat program, a tri dana festivala biće rezvisana za rok legende domaće scene.

Prvi dan festivala obeležiće nastupi grupa Atomsko sklonište i Ritam nereda. Drugog dana Gitarijade nastupiće YU grupa, a završne večeri – Đorđe David. Ove godine, prvi put očekuje se i nastup i sjajnih rok muzičara iz Slovačke republike.

Photo: Promo (Gitarijada Vojvodine)
Photo: Promo (Gitarijada Vojvodine)
Previous post

Osigurajte svoje mesto na ŠA Festu, jer tamo vas čekaju Pertibrejkers, IrieFM, TBF, Let 3...

Next post

Tom Voker i Zara Larson zajedno u pesmi "Now You’re Gone"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *