Home»Muzika»Homeland»“Can’t Steal It” je naziv prvog albuma grupe Larska, a promocija… 14. juna u bašti Doma omladine Kragujevac

“Can’t Steal It” je naziv prvog albuma grupe Larska, a promocija… 14. juna u bašti Doma omladine Kragujevac

4
Shares
Pinterest Google+
Larska/ Photo: Promo
Larska/ Photo: Promo

Prvo zvanično i dugo očekivano izdanje pod nazivom “Can’t Steal It”, grupa Larska predstaviće kragujevačkoj publici u bašti Doma omladine na poklon-koncertu koji će se održati u petak, 14. juna od 22:00 časa.

Kako kažu iz benda, njihovu muziku možda najbolje opusuju reči mladog novinara i posvećenog slušaoca: “Bend iz Kragujevca, Larska čiji zvuk ruši napuštena fabrička postrojenja iz socijalističkog perioda” (Andrea Kane) – citat, direktno povezan i sa realnim izgledom današnjeg Kragujevca koji počiva na ostacima nekada velikog industrujskog grada.

Scenografija na koncertu biće tematski inspirisana i povezana sa izgledom omota albuma za čiji dizajn je zaslužan Luka Stoisavljević.

Album “Can’t Steal It” objavljen je na CD formatu (Dom omladine Kragujevac), a biće i na bandcampu gde će biti moguća opcija digitalnog preuzimanja kao i mogućnost poručivanja fizičkog cd izdanja na kućnu adresu (ili direktinom kontakt-porukom na fb strani benda).

Photo. Promo
Photo. Promo

Larska je kragujevački trio koji kombinuje različite uticaje (stoner/grunge/psych/desert rock) u neobičnoj postavci – bubnjevi i dve bas gitare.

Njihov zvuk uz pregršt upotrebe efekata u osnovi podseća na dobro poznate sastave iz 70ih i 90ih (Floyd, Kyuss, Melvins, Sabbath, AIC, Nirvana), a autentičnost su postigli dodavanjem ličnog pečata, svežim i drugačijim pristupom.

Ostvarili su zapažena učešća na festivalima za demo, a kasnije i afirmisane bendove: 2016. pobednici BARF-a, 2016. i 2017. finalisti Bunt rok festivala RTS- III mesto i nagrada za najboljeg instrumentalistu festivala, Demofest, Arsenal Fest, ŠLF, D.U.K.).

Ekipu benda čine: Luka Stoisavljević (bas, vokal), Dušan Lazić (bubnjevi), Duško Jovanović (bas).

Previous post

Oktatonik ima novi video singl... Poslušajte "Aptitude"

Next post

Osigurajte svoje mesto na ŠA Festu, jer tamo vas čekaju Pertibrejkers, IrieFM, TBF, Let 3...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *