Home»Muzika»I DALJE TRESE, LUPA, UDARA… Kojoti: Neobično je to za “reunion”, ali moćniji smo nego ikad…

I DALJE TRESE, LUPA, UDARA… Kojoti: Neobično je to za “reunion”, ali moćniji smo nego ikad…

5
Shares
Pinterest Google+
Kojoti/Photo: facebook@Kojoti and
Kojoti/Photo: [email protected] and

Rođeni su u vreme kada je rock ‘n roll disao punim plućima, a pre približno dve decenije bili su jedni od predvodnika muzičke scene regiona. Kojoti žar devedesetih sa sobom nose i danas, kaže frontmen benda Davor Viduka.

Za njega uspeh predstavlja činjenica da od tinejdžerskih godina živi od muzike. Više od tri decenije proveo je na sceni, a nikada nije morao da napravi nikakav kompromis oko stvari koje ne predstavljaju njegove ideale.

– Živeti od muzike koju voliš i koju uopšte ne doživljavaš kao posao i to deliti sa prijateljima u bendu je uspeh – ističe Davor.

Ekipa je prije tri meseca objavila album “Sve je pod kontrolom?” na kojem su publici predstavili 11 novih pesama i s kojim su pokupili odlične reakcije publike. Novi album još uvek ne žele da najavljuju, ali ističu da će ovog leta kružiti po raznim festivalima.

– Od naših početaka do danas su se menjala prijateljstva i hemija između Alena, Vanje, Bobe i mene. Menjala su se na način da su rasla na veći nivo, sada puno bolje i pametnije sviramo stare stvari i nedavno smo napravili najkvalitetniji album u našem opusu – što je retka pojava kod ‘reunion bendova’. Sada smo uigraniji, moćniji i plesniji – kaže Davor i dodaje da ipak još uvek sviraju sa istom dozom energije kao u početku, samo što tu energiju sada mnogo bolje kanališu.

Priču zaključuje kazavši da prati muzičku scenu u regionu.

– Mlađima ne bih imao šta da poručim, osim da svaki čovek ima svoj put i da uvek treba ići za srcem – na kraju kaže Davor.

HL/Izvor: klix.ba

Previous post

VIŠE OD BIZNISA... Frontmen benda Muse postao vlasnik manufakture koja mu pravi gitare

Next post

"Sada sam u redu"... Grupa Baobab predstavila novi video singl

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *