Home»Muzika»Homeland»U znak sećanja na Kevina Kartera… Bend Zid Mortal objavio spot za numeru “Volja”

U znak sećanja na Kevina Kartera… Bend Zid Mortal objavio spot za numeru “Volja”

4
Shares
Pinterest Google+
Zid Mortal/Photo: press promo
Zid Mortal/Photo: press promo

Rok bend Zid Mortal nastavlja medijsku promociju svog trećeg albuma “Monopol i riziko” (TIOLI).

Posle spotova za “Pet minuta sam” i “Ovo je moj grad” stigao je o treći video i to za numeru “Volja”. Volja je fenomen u kom se sukobljavaju motivi, zbog kog se odlučuje o izboru cilja i na osnovu kog se donosi odluka. Bez izvršenja donete odluke nema ispoljavanja volje i u tom slučaju govori se samo o postojanju želje.

Volja je potrebna za sve, da se napiše pesma, da se bude najbolji matematičar, sportista,  da se čuva priroda, da se voli, da se živi.

Ovo je pesma koja govori o čoveku koji gubi volju za životom svestan da samo kraj postoji i da smo svi mi žrtve vremena, jer vremenom vremena nema.

Volja...

Photo: Kevin Karter
Photo: Kevin Karter

– Tekst pesme je posvećen Kevinu Karteru, dobitniku Pulicerove nagrade za fotografiju deteta koje puzi ka izbegličkom kampu u Africi a pored njega sedi lešinar. Par meseci posle dobijanja nagrade Kevin je svojom voljom izvršio samoubistvo jer nije mogao da podnese osećaj nemoći – rekao je Goran Šobić Sirano, autor pesme.

Spot je posvećen onim mladim ljudima koji stasavaju sa željom da poštuju vrednosti i gnušaju se primitivizma iako im vreme nameće nove kulturne i društvene norme.

– Poimanjem volje kao volje za životom šaljemo poruku da treba imati želje, verovati u njih, i imati snagu volje da se ostvare – poručuju članovi benda Zid Mortal.

Spot za pesmu “Volja” osmislio je Goran Šobić Sirano, a za snimanje, montažu i kolor korekciju bio je zadužen Marko D. Mandić (Re-main).

U pesmi gostuje Vidoja Božinović Džindžer na solo gitari. Pesma je snimana u studiju Devotion, snimatelj je bio Marko Živanović a miks i mastering su delo Dragana Petronića.

Previous post

Zaječarska gitarijada 2019... Nema Whitesnakea, ali su tu Đorđe David, S.A.R.S, Riblja Čorba...

Next post

LARA FABIAN 16. novembra u Štark Areni

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *