Home»Muzika»Ovako zvuči “Paradise City” benda Guns N’ Roses… na tamburi i kontrabasu

Ovako zvuči “Paradise City” benda Guns N’ Roses… na tamburi i kontrabasu

4
Shares
Pinterest Google+
Hojsak & Novosel/Photo: YouTube printscreen
Hojsak & Novosel/Photo: YouTube printscreen

Svetski priznati muzički duo tambure i kontrabasa Hojsak & Novosel predstavili su novi spot za pesmu “Paradise City”. Reč je, naravno, o kultnom hitu američkih rokera Guns N’ Roses iz 1987. godine.

Hojsak&Novosel duo je koji čine Tihomir Hojsak (kontrabas) i Filip Novosel (tambura), a rad ovog instrumentalnog dvojca vrlo brzo je prepoznat  na domaćem i svetskom nivou pa su svojom muzikom obišli svet, od Evrope, preko Amerike ,do Azije.

Obojica su školovani muzičari, kompozitori, umetnici koji su zajednički rad po prvi put javnosti predstavili 2016. debitantskim albumom “Bow vs. Plectrum”. Album je godinu dana po objavljivanju bio nominovan u četiri kategorije za muzičku nagradu Porin, a nakon odsvirane američke turneje vratili su se sa priznanjima američkog kongresa i kalifornijskog senata.

Hojsak & Novosel/Photo: YouTube printscreen
Hojsak & Novosel/Photo: YouTube printscreen

Nakon izuzetno pozitivnih komentara povodom gostovanja u emisiji “A strana”, gde su Hojsak&Novosel spojili bećarac i “Thunderstruck”, hit grupe AC/DC, na društvene mreže dvojca došlo je sijaset pitanjaod publike kada se može očekivati nešto slično.

– Odlučili smo se za “Paradise City”, jer smo obojica u nekom periodu života slušali Gunse i jednostavno nam je pesma legla uz ono što radimo. Zajedno smo napravili aranžman iz kojeg je onda proizašao i scenario za spot, koji je uradio Filip uz pomoć reditelja i snimatelja Josipa Grizbahera – objasnio je Tihomir Hojsak.

HL/Izvor: cdm.me

 

Previous post

20. Noć knjige 14. juna u 29 gradova Srbije i regiona

Next post

YouTube zabranjuje snimke koji promovišu diskriminaciju

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *