Home»Muzika»Rokerijada otvorila konkurs za mlade autorske bendove… Poznati i prvi učesnici revijalnog dela programa

Rokerijada otvorila konkurs za mlade autorske bendove… Poznati i prvi učesnici revijalnog dela programa

7
Shares
Pinterest Google+
Rokerijada/ Photo: Saša Simič Sima
Rokerijada/ Photo: Saša Simič Sima

UG Fabrika – Petrovac na Mlavi treći put oganizuje Rokerijadu – festival rokenrola. Ovogodišnje izdanje  počinje izložbom fotografija sa festivala 2017. i 2018. i njihovom pretečom – koncertom: 50 godina petrovačkog rokenrola (2016).

Izložba će biti otvorena u Zavičajnom muzeju Petrovac na Mlavi 23. avgusta. Autor fotografija je fotograf festivala Saša Sima Simić, a autor izložbe kustos Milan Jenić.

Rokerijada/ Photo: Milan Jenić
Rokerijada/ Photo: Milan Jenić

Muzički program Rokerijade počeće u četvrtak, 29. avgusta, na letnjoj bini petrovačkog Kulturno-prosvetnog centra.

Ovogodišnje takmičare i publiku dočekaće koncert jednog benda (ime će naknadno biti saopšteno), posle čijeg nastupa će biti održan tradicionalni jam session.

Crossroad/ Photo: gitarijada.org
Crossroad/ Photo: gitarijada.org

Petak, 30. avgust, rezervisan je za takmičenje mladih autorskih bendova i revijalni nastup prošlogodišnjeg pobednika – benda Crossroad iz Loznice, na Main stageu na centralnom gradskom trgu.

Poslednjeg dana muzičkog programa, u subotu 31. avgusta, takođe na Main stageu, predstaviće se petrovački bendovi Meda, Vuk i Sandokan i Art Diler, kao i headliner ovogodišnjeg festivala – Dejan Cukić i spori ritam bend.

Dejan Cukić i Spori ritam bend/ Photo: Promo (Arsenal fest)
Dejan Cukić i Spori ritam bend/ Photo: Promo (Arsenal fest)

Konceptualni novitet ovogodišnje Rokerijade je Rock buvljak – sajam ručno proizvedenih muzičkih instrumenata i opreme, kao i svih drugih rokerskih stvari: nakita, odevnih predmeta, ploča, diskova, časopisa…

Rock buvljak će biti održan na centralnom gradskom trgu 31. avgusta u prepodnevnim časovima.

Festival će zatvoriti radionica za decu i mlade – Rockaonica – koja će ove godine, kao svojevrsna rock garaža, biti održana u petrovačkoj biblioteci “Đura Jakšić”.

Rokerijada/Photo: Saša Simić Sima
Rokerijada/Photo: Saša Simić Sima

A sada ono što najviše interesuje autorske bendove: konkurs za takmičarski nastup je otvoren od 1. do 30. juna. Sve informacije o konkursnim uslovima možete da potražite na ovom linku.

Predviđene su vredne nagrade za najuspešniji nastup, kao i za pojedince koji budu ostavili najbolji utisak.

Rokerijada je, kao projekat od javnog interesa i strateški turistički resurs, podržana od strane Opštine Petrovac na Mlavi i mnogobrojnih lokalnih donatora.

Pored edukativnog i zabavnog, festival je i humanitarnog karaktera, jer se tokom njegovog održavanja tradicionalno prikuplja materijalna pomoć za petrovačko porodilište.

I samo da dodamo – nagrada prošlogodišnjem pobedinku Rokerijade bendu Crossroad, ugledala je svetlost dana. Pogledajte spot za pesmu “Ovo je grad za nas dvoje”…

Previous post

“Still Ill”... Pogledajte dokumentarac povodom 25 godina albuma "Ill Communication" Beastie Boysa

Next post

Divlja sinergija stiže na Dorćol... King Foo 6. juna u Atom Akademiji

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *