Završen Evergrin fest u Nišu… Publika tražila “Pada Vlada”, Bajaga je nije otpevao

0
77
Bajaga/Photo: facebook@bajaga.official.page
Bajaga/Photo: facebook@bajaga.official.page

Poslednje veče Evergrin festivala u niškom Domu vojske obeleženo je višesatnim simfo-rok koncertom Bajage i Instruktura pod dirigentskom palicom Vojkana Borisavljevića, ali i nesviranje “antirežimske” pesme “Pada Vlada” koju je publika tražila.

Kako kažu oni koji su prisustvovali sinoćnjem koncertu, Bajaga je rekao da će svirati “normalne” pesme, pišu Južne vesti.

Puna koncertna sala Doma vojske, na sceni gudači simfonijskog orkestra Impresija. Bajaga je koncert oko 20 sati otvorio pesmom “Zažmuri” uz pratnju simfonijskog orkestra. Nizale su pesme aranžirane za gudačku pratnju, a onda je nastupio hor niške Muzičke škole.

Exit/Photo: Exit Press
Exit/Photo: Exit Press

Impresija je otišla sa bine i započela je rok svirka sa Instruktorima. Publika koja je poustajala sa stolica, uživala je u dobro poznatim Bajaganim stihovima, a onda su zatražili pesmu “Pada Vlada” iz filma “Profesionalac”. Ističu da je, gotovo apokrifnu pesmu koju danas odbijaju da sviraju i kafanski svirači, odbio da svira i sam njen autor.

– Bajaga je rekao “mogli ste nešto pametnije da tražite, večeras sviramo samo normalne pesme” – rekla je Nišlijka koja je prisustvovala koncertu.

Svirka je završena oko 22:30 uz “Moji su drugovi”.

Bajagi je pripala i nagrada Evergrin festivala.

Inače, sala niškog Doma Vojske bila je puna i dan ranije, na prvoj večeri festivala evergrin muzike na kojoj su vanremenske pesme izveli Željko Bebek, Radmila Karaklajić, Goran Šepa Gale, Tijana Dapčević, Željko Samardžić i Tanja Jovićević.

HL/Izvor: juznevesti.com

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime