Home»Muzika»PONOVO U BEOGRADU… Zvuk ulice posle 40 godina vratio zvuk ulice u DOB

PONOVO U BEOGRADU… Zvuk ulice posle 40 godina vratio zvuk ulice u DOB

6
Shares
Pinterest Google+
Zvuk ulice/ Photo: AleX
Zvuk ulice/ Photo: AleX

Zvuk ulice, beogradska “prednovotalasna” grupa, vratila se na scenu albumom “Kao začaran” 40 godina od njegovog objavljivanja i tim povodom održala koncert u klubu Doma omladine Beograda.

Hunting Souls/ Photo: AleX
Hunting Souls/ Photo: AleX

Pre njih na scenu DOB-a izašla je ekipa rokabili benda Hunting Souls. Mladi rokeri, predvođeni Anjom Dajić, svoju priču započeli su 2013. godine sa željom da vršnjake motivišu da slušaju kvalitetnu muziku.

Veseli i energični, četvorka u sastavu Anja (gitara), Petar Dajić (bubnjevi), Vanja Beader (bas) i Nikola Lončar (saksofon), naterala je i onaj “stariji” deo publike da se razmrda. Definitivno spadaju u mlade bendove koje treba i vredi čuti uživo.

A onda su na scenu stupili veterani: Kokan Popović aka Kokan Fontana (bubnjevi, glavni vokal), Zdenko Kolar (bas, vokal), Dragana Milković (klavijature, vokal), Miloš Milosavljević (gitara, vokal) i Duško Dule Trnavac (saksofon).

Počeli su numerom “Kao nekad u ponoć”, usledile su “Na velikoj sceni”, “Ponovo u Beogradu”… zatim “Seleniti”, “Karakondžule”…

Zvuk ulice/ Photo: AleX
Zvuk ulice/ Photo: AleX

Pred kraj koncerta, ekipi Zvuka ulice na sceni se pridružio Koja (Disciplin A Kitschme) i sa njima odsvirao nekoliko numera uključujući i “Ponovo u Beogradu” sviranu na bis.

Kada se saberu utisci, bilo je to jedno prijatno i pomalo nostalgično veče u klubu DOB-a uz veoma šaroliku publiku.

Jer, pored muzičara koji su došli da slušaju i podrže kolege (Duda Bezuha, Pera Džo…) i pripadnika generacije koja je odrastala uz Zvuk ulice, bilo je i mladih ljudi koji su možda došli zbog Hunting Souls, ali su ostali do kraja koncerta.

Previous post

Apple gasi iTunes...

Next post

ODLAZAK CRNOG ANĐELA... Preminuo Roki Erikson, pionir rok psihodelije

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *