Home»Muzika»Apple gasi iTunes…

Apple gasi iTunes…

4
Shares
Pinterest Google+
iTunes servis/Photo: Promo
iTunes servis/Photo: Promo

Posle gotovo dve decenije koliko postoji iTunes, koncept koji je zauvek promenio način na koji se kupuje muzika, Bloomberg prenosi kako je Apple odlučio da zatvori priču o ovom proizvodu. Umesto toga, kompaniaj planira sledeće sedmice na svetskoj konferenciji programera WWDC u San Hozeu da predstavi zamenu u obliku samostalnih aplikacija za muziku, televiziju i podcaste.

O ovom potezu nagađalo se već godinama. Nova aplikacija za muziku trebalo bi da ponudi neke od istih funkcija koje sada pokriva iTunes, uključujući kupovinu pesama i sinhronizovanje telefona, ali s novim dizajnom koji ne opterećuju zastarele komponente izvorne verzije, kao i užom vezanošću sa streaming servisom Apple Music.

Podelom na muziku, TV i podcaste, Apple će se predstaviti kao pružatelj raznorodnih zabavnih sadržaja, za razliku od statusa proizvođača hardwarea koji usput prodaje i zabavu kroz jednu od brojnih aplikacija, što bi se moglo pokazati ključnim za budućnost Applea koji nadoknađuje slabu prodaju telefona agresivnim rastom na području usluga. Komoanija navodno planira da sredi i druge aplikacije kao što su Books, Messages i Mail.

iTunes je početkom veka revolucionarno izmenio muzičku industriju koja se mučila u borbi protiv ilegalnog skidanja muzike putem Napstera, a Džobsov proizvod ponudio je održivi način slušanja muzike u digitalnoj eri.

HL/Izvor: ravnododna.com

Previous post

Keep on rockin'... Festival isključio struju Nilu Jangu, a on je... nastavio da svira

Next post

PONOVO U BEOGRADU... Zvuk ulice posle 40 godina vratio zvuk ulice u DOB

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *