Home»Muzika»ĐEDOVINA… Who See posle dvogodišnje pauze objavili novi spot

ĐEDOVINA… Who See posle dvogodišnje pauze objavili novi spot

4
Shares
Pinterest Google+
Who See/ Photo: Promo
Who See/ Photo: Promo

Dve godine nakon objavljivanja albuma “Pamidore” crnogorski hip-hop duo Who See rešio je da publiku obraduje novim materijalom još jednom u izdanju izdavačke kuće Lampshade Media.

Prvi singl kojim ovaj dvojac prezentuje svoj novi projekat zove se “Đedovina”

Pesma „Đedovina” predstavlja nešto po čemu je Who See karakterističan – vickasti i unikatni osvrt na političko i ekonomsko stanje kako u Crnoj Gori, tako i na celom Balkanu. Celu atmosferu pesme upotpunjuje i crno-beli video spot za koji je, kao i za većinu prethodnih bio zadužen Mario Đorđević Noyz koji čini jednu polovinu sastava Who See.

– Spot je snimljen u selu Sasovići (iznad Zelenike/H. Novog). Tematski smo se trudili da kroz ruralnu estetiku obradimo, već neko vrijeme, veoma aktuelnu temu koja, kako u Crnoj Gori, tako i u regionu, predstavlja svojevrstan rebus i još jedan povod za međugeneracijski razdor i porodične trzavice – izjavili su članovi benda Who See o svom novom singlu.

Novi singl je ujedno i najava petog studijskog albuma crnogorskih repera na kojem su najavili blagi zaokret u zvuku kao i saradnju sa nekim od najaktuelnijih aktera urbane regionalne pop i hip-hop scene. Novi album i spotovi donose i saradnju sa globalnim brendom mobilnih telefona Honor u okviru njihove aktuelne kampanje #capturewonder.

Prethodni album “Pamidore” je sastavu Who See doneo veliki regionalni uspeh koji je pratilo mnoštvo kako festivalskih, tako i solo nastupa. Kao najveći hitovi sa albuma izdvojile su se pesme “Pucačina po Budvi” i “Naselje” od kojih im je druga donela i MAC nagradu u kategoriji Najbolja hip-hop/rap numera.

POGLEDAJTE SPOT ZA “ĐEDOVINU”:

Previous post

Novi trejler za "Rambo: Last Blood" u kome kauboj Stalone svira "Old Town Road"

Next post

Mjuziklom "Harmony and Understanding" sinoć je otvoren 5. festival PozitivNI u Nišu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *