Home»Muzika»Autentični zvuk Nju Orleansa u Beogradu… The Hot 8 Brass Band 30. juna u DOB-u

Autentični zvuk Nju Orleansa u Beogradu… The Hot 8 Brass Band 30. juna u DOB-u

4
Shares
Pinterest Google+
The Hot 8 Brass Band/ Photo: Promo (Melissa Fargo)
The Hot 8 Brass Band/ Photo: Promo (Melissa Fargo)

Najbolji savremeni duvački orkestar Nju Orleansa – The Hot 8 Brass Band nastupiće u nedelju 30. juna u Amerikani Doma omladine Beograda.

Originalni zvuk Hot 8 Brass Benda, po kome je postao planetarno popularan, oslanja se na džez nasleđe Nju Orleansa ali ga ukršta sa modernim stilovima: pre svega hip-hopom, fankom i ritam & bluzom, stvarajući zapaljivu smešu koja oduševljava publiku širom sveta.

Bend je izuzetan i po veoma važnoj ulozi pevača, koji obično ne prate ovakve grupe, ali ovde se naročito ističu, doprinoseći opštem raspoloženju žurke.

Konačno, Hot 8 su poznati i po specifičnim obradama popularnih hitova koje svi znamo – od Majkla Džeksona, preko Marvina Geja, pa sve do grupe Joy Division i njihove pesme “Love Will Tear Us Apart”.

Photo: Promo
Photo: Promo

Kao pravi predstavnici svog grada, Hot 8 Brass Band donose sa sobom autentičnu priču o tragediji i trijumfu, koja je postala gotovo jednako poznata kao i njihova muzika.

Članovi sastava su odrastali su na ulici, svirajući na procesijama koje su pratili sahrane i venčanja i delili su sudbinu pripadnika Afroameričke zajednice, posebno njenih siromašnijih slojeva (tokom karijere izgubili su tri člana u napadima kriminalaca), put od “blata” do globalne slave bio je u njihovom slučaju zaista težak.

Kao najbolji savremeni ambasadori njuorleanske kulture, od osnivanja 1995. godine, redovno su dizali publiku na noge kako u rodnom gradu tako i širom SAD.

Neprekidno na turnejama, tokom godina postali su jedan od najpoznatijih američkih duvačkih bendova van svoje zemlje.

The Hot 8 Brass Band/ Photo: Promo (Melissa Fargo)
The Hot 8 Brass Band/ Photo: Promo (Melissa Fargo)

O jedinstvenoj pojavi ovog orkestra izveštavali su mnogi prestižni svetsk mediji, a bili su deo i velikih TV i filmskih produkcija, kao što je serija “Treme”, čija je radnja smeštena u Nju Orleans.

Njihova izdanja brilijantna su mešavina standarda, specifičnih obrada pop hitova i sjajnih originalnih numera.

Početkom godine The Hot 8 Brass Band objavio je album “Take Cover” posvećen uspomeni na teške posledice koje je uragan Katrina ostavio na tamošnju zajednicu.

Upravo ovo svedočanstvo uživo promovisaće u sklopu evropske turneje, tokom koje prvi put dolaze u naše krajeve.

Koncert počinje u 20:00 časova, a ulaznice možete da nabavite po ceni od 1000 dinara (pretprodaja) na svim prodajnim mestima Ticket Visiona.

Previous post

Mjuziklom "Harmony and Understanding" sinoć je otvoren 5. festival PozitivNI u Nišu

Next post

Srce kuca jako... Poznata imena svih učesnika Mountain Music Festa na Divčibarama 16. i 17. avgusta

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *