Home»Kult»HOLANDIJA ZABRANILA ANĐELE PAKLA… Tvrde da bajkerski klub koji ima hiljade članova širom sveta, predstavlja opasnost po javni red i mir

HOLANDIJA ZABRANILA ANĐELE PAKLA… Tvrde da bajkerski klub koji ima hiljade članova širom sveta, predstavlja opasnost po javni red i mir

5
Shares
Pinterest Google+
Anđeli pakla/Photo: YouTube printscreen
Anđeli pakla/Photo: YouTube printscreen

Sud u Holandiji zabranio je bajkerski klub Anđeli pakla zbog nasilničkog ponašanja. Ova grupa predstavlja opasnost po javni red ivladavinu prava, navedeno je u odluci.

Sud u holandskom gradu Utrehtu pozvao se na nekoliko nasilnih sukoba Anđela pakla i konkurentskih moto bandi, poput Bandidosa. Nije poznato da li će se predstavnici ove grupe žaliti na presudu.

Grupa je osnovana 1948. godine i ima hiljade članova širom sveta.

“Nasilje je često toliko ozbiljno i izaziva toliko društvenih nemira da se može smatrati suprotnim društvenom poretku”, navedeno je u presudi.

Sud se posebno osvrnuo na Anđele pakla u Holandiji i svetsku organizaciju kojoj pripadaju. Zahvaljujući ovoj odluci, Holandija je postala prva država koja je zabranila čitav klub, a ne samo neki od lokalnih ogranaka.

Anđeli pakla osnovani su u Kaliforniji davne 1948, njihovi članovi poznati su po tome što nose teksas i kožnu odeću, a voze motore Harley-Davidson.

HL/Izvor: BBC

Previous post

Komedija "Ribarske svađe" na sceni Kulturnog centra Čukarica

Next post

Bruklinski blues punk stiže u Srbiju... Šilpa Rej 24. i 25. jula u Novom Sadu i Beogradu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *