Home»Muzika»ČBS sutra snima prvi live album… na “domaćem terenu”

ČBS sutra snima prvi live album… na “domaćem terenu”

4
Shares
Pinterest Google+
Čovek bez sluha/Photo: Andreja Marković
Čovek bez sluha/Photo: Andreja Marković

Pank rok bend Čovek bez sluha (ČBS) snima svoj prvi live album u karijeri na koncertu kog će održati sutra (petak, 31. maj) “na domaćem terenu” od 21:00 časa u bašti Doma omladine Kragujevca.

– Kao klinci uvek smo se ložili na žive albume novog talasa i nama dragih bendova kao što su Ramones, Azra, EKV… Posle pet studijskih albuma došlo je vreme da uradimo neki presek dosadašnje karijere, i smatrali smo da je najbolje da to uradimo tako što ćemo da dokumentujemo kako sada zvučimo uživo – kažu iz benda.

Čovek bez sluha osnovan je pre 25 godina u Kragujevcu, uz česte promene postave, snimio je do sada albume: “Mrzim ovaj grad” (1998), “Sećanje na zadnjeg klovna” (1999), “Second Hand” (2004), “Događaj dana”  (2011) i “Stanimo u gard” (2018).

Čovek bez sluha/ Photo: Andreja Marković
Čovek bez sluha/ Photo: Andreja Marković

Bend svira 31. maja u Kragujevcu u jeku turneje “Stanimo u gard” u okviru koje je u decembru prošle godine održao veliki koncert u Domu omladine Beograda kao i petnaestak nastupa širom regiona od kojih treba izdvojiti rasprodat Nikšić, Novi Sad i Kruševac.

Sa novog albuma izdvojili su se video singlovi “Stanimo u gard”, “Sad je kraj”, “Ti samo misliš da me znaš” i “I posle svega”.

Punkreas/ Photo: Promo (Zbrka fest)
Punkreas/ Photo: Promo (Zbrka fest)

Bubnjar Vladimir Lazarević-Lune, basista Mikica Zdravković, gitarista Sava Mirović i gitarista i pevač Miki Radojević za koncert u bašti DOK-a pripremaju nekoliko iznenađenja, a kao specijalni gost nastupa nikšićki bend Punkreas.

– Sviraćemo presek karijere, što znači nekoliko pesama sa svakog albuma uz blagi naglasak, prirodno, na stvari sa “Stanimo u gard” (Long Play). Uvek nam je lepo svirati kod kuće u Kragujevcu. Naravno, postoji trema, jer kragujevačka publika zna muziku, i moramo je osvojiti i pridobiti – najavljuje ČBS.

Ulaznice za koncert možete kupiti u pretprodaji po ceni od 500 dinara na šanku Doma omladine Kragujevac.

Previous post

Premijerno "sviranje" stripa Alan Ford u Domu Kulture Studentski Grad

Next post

Bend Stereo Banana predstavio animirani spot... Naopak i Nemus glavni junaci crtanog filma "Pričaju da kidamo"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *