3
Shares
Pinterest Google+
Franz Ferdinand/Photo: facebook @officialfranzferdinand
Franz Ferdinand/Photo: [email protected]

Škotski indie bend Franz Ferdinand ne otkrivaju nove pesme prečesto, ali ovog vikenda za vreme koncerta u Portugalu publiku North Music Festivala počastili su premijernom izvedbom pesme “Black Tuesday”.

Na radost fanova širom sveta, posetilac festivala celu pjesmu snimio je iz prvog reda. Fan nije mogao da ne zapleše u ritmu, ali audio kvalitet uopšte nije loš:

“Black Tuesday” je prva nova pesma posle njihovog poslednjeg albuma “Always Ascending”, objavljenog u februaru prošle godine na koji se nakon “Right Thoughts, Right Words, Right Action” čekalo čak pet godina.

Službeni singl još nije objavljen, ali ako je suditi prema snimku, uz čvrsto tutnjanje basa i rastuću gitarsku melodiju, “Black Tuesday” bi mogao da bude još jedan Franz Ferdinandov hit. Reč je o onom tipu pesme koja počinje lagano, eksplodira na refrenu, odmah nađe svoj put do publike, a zarazna melodija ponavljajući se još neko vreme nastani u mislilma slušaoca.

U Srbiji smo imali priliku da ih uživo slušamo pre desetak godina u Beogradu, kao i na Exitu, a ovog leta Franz Ferdinand će posetiti mnoge evropske festivale, od kojih je nama najbliži Sziget Festival.

HL/Izvor: mixer.hr

Previous post

Rammstein ponovo u centru pažnje... Kultni nemački bend objavio video za pesmu "Ausländer"

Next post

KO JE I POMISLIO DA SE NEĆE VRATITI NA SCENU...? Ozi Ozborn najavio datume za turneju 2020, stiže i relativno blizu nas...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *