Home»Film»Južnokorejski crnohumorni triler “Parazit” osvojio Zlatnu palmu u Kanu, Tarantino i sve njegove zvezde praznih ruku

Južnokorejski crnohumorni triler “Parazit” osvojio Zlatnu palmu u Kanu, Tarantino i sve njegove zvezde praznih ruku

4
Shares
Pinterest Google+
Bong Joon-Hoo/Photo: YouTube printscreen
Bong Joon-Hoo/Photo: YouTube printscreen

Film “Parazit” južnokorejskog reditelja Bong Džon-hoa, osvojio je sinoć Zlatnu palmu na Filmskom festivalu u Kanu.

Crnohumorni triler govori o siromašnoj porodici koja se kao sluge ubacuje u mnogo bogatiju, a kritika ga je po premijeri obasipala pohvalama. Bong je tako postao prvim korejski reditelj kome je pripala glavna nagrada u Kanu, ali i drugi azijski za redom, budući da je prošle godine slavio Hirokazu Koreda iz Japana s filmom “Shoplifters”.

Kventin Tarantino i njegov “Once Upon a Time … in Hollywood” ostali su praznih ruku uprkos oduševljenju kritike, isto kao i Ken Louč koji je u prvim danima takmičenja s filmom “Sorry We Missed You” podigao mnogo prašine.

Nagrada Gran pri pripala je filmu “Atlantiks”, francusko-senegalske rediteljke Mati Diop. Ona je i prva žena afričkog porekla koja se našla u takmičarskoj konkurenciju ostvarenja u Kanu, prenosi AP.

Nagrada za najboljeg glumca otišla je u ruke Antonija Banderasa za ulogu u filmu Pedra Almodovara “Bol i slava”, dok je za najbolju glumicu proglašena Emili Bičem za ulogu u filmu “Mali Džo”.

Belgijanci, braća Žan-Pjer i Luk Darden, osvojili su nagradu za najbolju režiju za ostvarenje “Mladi Ahmed”.

Previous post

"Gavran iz Zaboka" doleće u Beograd...  J.R. August 9. juna u Spratu

Next post

NEMA MILOSTI ZA STARE HEROJE... Jan Gilan poručio klincima: Budite hrabri, šokirajte nas, "obrišite pod" sa našom generacijom

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *