Home»Film»Harvi Vajnstin će se izvući… Postigao vansudsko poravnanje “teško” 44 miliona dolara

Harvi Vajnstin će se izvući… Postigao vansudsko poravnanje “teško” 44 miliona dolara

4
Shares
Pinterest Google+
HArvi Vajnstin/Photo: facebook@harvey weinstein
HArvi Vajnstin/Photo: [email protected] weinstein

Filmski producent Harvi Vajnstin, koga je veći broj žena optužio za napastvovanje i seksualno zlostavljanje, postigao je privremeno poravnanje sa nekoliko tužilaca i kreditora.

Prema navodima američkih medija, taj novac bi trebalo da bude iskorišćen da za namirivanje nekoliko tužbi koje su pokrenute protiv njega, iako čitav slučaj još uvek nije konačno zaključen.

Od ukupne sume, 30 miliona bi trebalo da bude isplaćeno tužiocima, dok bi ostalih 14 poslužilo za plaćanje taksi. Deo novca bio bi obezbeđen naplatom premija od polisa osiguranja, prenosi TMZ.

Do ovog sporarzuma dolazi više od godinu i po dana nakon što je posrnuli filmski mogul suočen sa prvim optužbama.

Brojne glumce, među kojima su najglasnije bile Ešli Džad, Paz de la Huerta i Lupita Njongo, optužile su Vajnstina za seksualno zlostavljanje.

U januaru ove godine, sud je odbacio tužbu glumice Ešli Džad, koje je tvrdila da ju je Vajnstin “stavio na crnu listu, kada su uloge u njegovim filmovima u pitanju, zato što je odbijala njegove pokušaje da je natera na seks”. Ostale optužnice su još uvek u postupku.

Optužbe za seksualno uznemiravanje i zlostaljanje proiv Harvija Vejnstina dovele su do stvaranja pokreta #MeToo, koji je okupio žene žrtve seksualnog nasilje u Holivudu i van njega.

HL/Izvor: b92.net

Previous post

Snima se dokumentarna serija o životu Tupak Šakura

Next post

NENORMALNO POSTAJE NORMALNO... U pripremi i hologramska turneja Vitni Hjuston

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *