Home»Muzika»ČETIRI SEKUNDE, A MNOGO PARA… The Rolling Stones vratili Ričardu Eškroftu zaradu i prava na “Bitter Sweet Symphony”

ČETIRI SEKUNDE, A MNOGO PARA… The Rolling Stones vratili Ričardu Eškroftu zaradu i prava na “Bitter Sweet Symphony”

4
Shares
Pinterest Google+
Mik Džeger i Kit Ričards/ Photo: Facebook @mickjaggerofficial
Mik Džeger i Kit Ričards/ Photo: Facebook @mickjaggerofficial

The Rolling Stones su Ričardu Eškroftu vratili zaradu i prava na pesmu “Bitter Sweet Symphony” i sklonili svoja imena sa spiska autora hit singla The Vervea iz 1997. koji je semplovao segment od četiri sekunde orkestralnog aranžmana Endrjua Lodža Oldama iz pesme Stonesa “The Last Time”.

Iako je Eštroft bio osigurao korišćenje snimka, nije imao pravo na korišćenje pesme, pa je jedini način da zadrži album “Urban Hymns” na kojem se “Bitter Sweet Symphony” nalazila bio da prepusti sva prava i zaradu pesme Stonesima.

Ričard Eškroft/Photo: facebook@RichardAshcroftFanclub
Ričard Eškroft/Photo: [email protected]

– Veliko mi je zadovoljstvo da objavim da su prošlog meseca Mik Džeger i Kit Ričards pristali da mi predaju svoj deo pesme “Bitter Sweet Symphony” – izjavio je Eškroft.

– Ovaj neverovatan razvoj događaja koji vraća veru u život omogućili su Mik i Kit ljubaznim i velikodušnim gestom, pristavši da se njihova imena iszbrišu s liste autora, te će tako njihova zarada od pesme preći meni.

HL/Izvor: ravnododna.com

Previous post

Marianne & Leonard: Words Of Love... Stigao prvi trejler za dokumentarac o Koenu

Next post

Najstarija prodavnica ploča na svetu zabranila prodaju Morisijevih albuma

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *