Home»Muzika»SAMO JE PROMENA KONSTANTNA… Činčila objavila novi singl i spot “Bez oblika”

SAMO JE PROMENA KONSTANTNA… Činčila objavila novi singl i spot “Bez oblika”

4
Shares
Pinterest Google+
Činčila/Photo: YouTube printscreen
Činčila/Photo: YouTube printscreen

Sarajevski alternativni bend Činčila je posle uspešnih singlova “Egomanijak” i “Marš na Mars”, objavio još jednu pesmu sa svog predstojećeg albuma, koji će biti objavljen za izdavačku kuću Lampshade Media.

Reč je o pesma “Bez oblika” koja je, kako je to i ranije bio slučaj sa ovim bendom, ispraćena veoma interesantnim video spotom.

– Pesma “Bez oblika” prenosi poseban umetnički doživljaj i poručuje da ništa u univerzumu ne ostaje u prvobitnom obliku. Protokom vremena i sledom različitih okolnosti i ljudi se konstantno menjaju. Ljudsko duhovno i materijalno podležu istim univerzalnim principima, samo je promena konstantna i večna. Zbog toga smo i mi ljudi, iako to nije naše svakodnevno viđenje, u stvari “bez oblika“ – izjavili su o novom singlu članovi sastava Činčila.

Činlila/Photo: Promo, Lampshade media
Činlila/Photo: Promo, Lampshade media

Vizuelni identitet benda Činčila je nešto na šta oni jako obraćaju pažnju, pa su i ovog puta otišli korak dalje nego prethodnog, a atmosferu pesme pretočili u sliku.

– Video spot je tako koncipiran da kroz ritualni umetnički performans potencira tematiku duhovnog isceljenja i oslobađanja – izjavio je frontmen benda Činčila, Vanja Solaković i dodao da je pored članova benda u izvođenje performansa uključen i akademski slikar Amel Hodžić, čiji je rad od početka bio i sama idejna srž spota.

Snimanje i režiju potpisuju Lamia Šabić i Šejla Lajlani, dok je montažu radila Sajra Subašić.

Drugi po redu studijski album benda Činčila biće objavljen ove godine, a članovi benda pre objavljivanja albuma obećavaju još vrhunskih audio-vizuelnih singlova.

Pogledajte spot za pesmu “Bez oblika”:

Previous post

NIKAD SE NE ZNA... Da li se nastavlja muzička priča grupe Queen?

Next post

Džordž R. R. Martin konačno progovorio o završetku serijala romana "Pesma leda i vatre": Možda bude kao u TV seriji, a možda i ne...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *