White Rabbit Band objavio novi video singl “The Qur’an”… Čekamo album…

0
31
Draško Drak Nikodijević/ Photo: Promo
Draško Drak Nikodijević/ Photo: Promo

Posle prvog, prošlogodišnjeg video singla “The Rain”, Drak i ekipa White Rabbit Banda već imaju novi audio-vizuelni rad “The Qur’an”, koji je Draško, inače profesionalni prevodilac i poliglot, otpevao na arapskom jeziku. Spot je kreativno delo Igora Panića – Zigija.

Pesma “The Qur’an” će se, baš kao i prethodna, naći na prvom studijskom albumu benda, radnog naziva “Ek-a-tattwa” urađenom u Sonic Ant studiju u Makrešanu kod Kruševca.

Produkciju potpisujejoš jedna beogradska muzička legenda – Dejan “RastaDroid” Stanisavljević.

Draško Drak Nikodijević/ Photo: Promo
Draško Drak Nikodijević/ Photo: Promo

Drak ovako komentariše svoje novo delo:
– Jedino što imam da kažem jeste da je pesma nastala kao emotivna reakcija na stotine hiljada izbeglica, većinom muslimana, koji su protutnjali Evropom peške bežeći od rata. Takođe bih dodao da mislim da je svet bez razmišljanja ponudio miliarde dolara da se obnovi krov Notrdama u Parizu, dok je pritom zanemareno koliko je stotina džamija uništeno samo u ratu u Siriji, a o tome ni reči ni dolara. Uostalom, cela ta priča oko prikupljanja para za Notrdam mi izgleda namešteno, jer, koliko znam, jedan objekat te veličine u centru Pariza mora biti 100% osiguran od požara, tako da se pitam gde su otišle sve te pare?

Draško Drak Nikodijević muzičku karijeru otpočeo je krajem ’70-tih kao basista i većinski autor legendarnog albuma prvenca grupe Igra Staklenih Perli.

Posle prekida saradnje 1982. godine osnovao je White Rabbit Band koji predvodi do danas.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime