POVRATAK NO WAVE POST/PUNK VEŠTICE… Lidija Lanč u Domu omladine 1. juna

0
67
Lidija Lanč/Photo: facebook@LydiaLunch, by Jasmine Hirst
Lidija Lanč/Photo: facebook@LydiaLunch, by Jasmine Hirst

Ultimativna ikona njujorške avangarde nastupiće u Beogradu u subotu, 1. juna u Domu omladine od 21h.

Lidija Lanč je legenda umetničkog Njujorka. Nema ozbiljnog muzičara koji nije sarađivao sa njom makar jednom u karijeri. Od svih mogućih postava Sonic Youth, pre toga Džejms Čens i Nik Kejv još iz The Birthday Party dana, Roland S. Hauard, Einsturzende Neubauten, Robert Kvin, Majkl Gira, Džefri Li Pirs… Svi su radili sa “vešticom” jer je to uvek obećavalo neku novu vrstu umetničkog uzbuđenja.

Jedan od dva aktivna muzička projekta no wave/post punk kraljice Lidije Lanč zove se Big Sexy Noise. Pored nje čine ga i Džejms Džonson i Jan Vajte gitarista i bubnjar poznati iz sastava Gallon Drunk. Grupa je formirana 2008, a 2009. objavljuje prvi, istoimeni mini album za Sartorial Records. Sledi “Trust The Witch” iz 2011. i live snimak iz Italije zabeležen iste godine.

Big Sexy Noise su mračni hevi bluz. Lidijin sugestivni vokal prati kostur pesme koji čini Gallon Drunk dvojac. Dramatično, melanholično, preteće i ubedljivo – obara slušaoca lakoćom promene emocije.

Ulaznice su u pretprodaji po sledećim etapama: do 19. maja 1.000 dinara, od 20. do 31. maja 1.300 i na dan koncerta 1.800 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime