Home»Film»ŠTA GLEDAMO DANAS… Festival francuskog filma od 28. maja do 1. juna u Kombank dvorani

ŠTA GLEDAMO DANAS… Festival francuskog filma od 28. maja do 1. juna u Kombank dvorani

4
Shares
Pinterest Google+
"Bez filtera" (Chamboultout/No filter) / Photo: imdb.com
“Bez filtera” (Chamboultout/No filter) / Photo: imdb.com

Od 28. maja do 1. juna u Kombank dvorani održaće se novoosnovani Festival francuskog filma na kom će u okviru glavnog program biti prikazano osam najnovijih ostvarenja francuske kinematografije kao i retrospektiva svih filmova nedavno preminule rediteljke Anjes Varde.

Gost festivala biće francuski reditelj Erik Laven čiji će film “Bez filtera” (Chamboultout/No filter) otvoriti ovu manifestaciju.

Varda by Agnes/ Photo: Promo
Varda by Agnes/ Photo: Promo

Domaća publika imaće priliku da vidi i dva filma koja će biti prikazana na ovogodišnjem Međunarodnom filmskom festivalu u Kanu, a to su “Laka devojka” (Une Fille Facile/An Easy Girl) rediteljke Rebeke Zlotovski i film “Sibil“ (Sibyl) rediteljke Žistin Triet koji će 1. juna zatvoriti ovaj filmski događaj.

Na festivalu će biti prikazani i filmovi: “Jaovo putovanje” (Yao) reditelja Filipa Godoa, “Varda By Agnes” rediteljke Anjes Varde, “Kazanova, poslednja ljubav” (Casanova, Last Love) reditelja Benoa Žakoa, “Osećam se dobro” (I Feel Good) reditelja Benoa Delepina i Gustava Kervena i “15 minuta rata” (L’intervention/15 Minutes Of War) reditelja Freda Grivoa.

Kompletan program Festivala francuskog filma možete da pogledate na ovom linku.

Ulaznice za Festival francuskog filma mogu se kupiti na blagajni Kombank dvorane po ceni od 400 dinara po projekciji u okviru glavnog programa, a za filmove Anjes Varde cena će biti simboličnih 100 dinara.

Previous post

"Daleko od nas"... Kragujevački hard rock bend Epilog predstavio novi spot

Next post

Deni Karalić za bolji svet... Banjalučki saksofonista objavio video singl "200 miliona tona betona"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *