Home»Muzika»Punkovizija 25. maja u Garaži uz bendove NBG, Šaht i Mister No

Punkovizija 25. maja u Garaži uz bendove NBG, Šaht i Mister No

6
Shares
Pinterest Google+

Tri odlična pank benda – NBG, Šaht i Mister No nastupiće u subotu, 25. maja u Garaži.

NBG/ Photo: Promo
NBG/ Photo: Promo

Beogradski punk bend NBG nastao je 1984. godine kao deo autentične rokenrol, pank, rep scene formirane na prostoru omeđenom rekom Savom, Novobežanijskim grobljem i zemunskom stranom grada.

NBG naziva stvari isključivo pravim imenima, a čvrst stav i svest, “prljava” svirka i provokativni tekstovi  tu su kao karikatura naše situacije, vremena i sveta u kome živimo.

Bend je sredinom osamdesetih predstavljao izvorni punk vajb koji je dopirao iz betonskog inkubatora Novog Beograda.

Posle nekoliko dužih pauza, dobro poznata ekipa ponovo se okupila da vrati srce panka na pank način. Nove pesme “Akcija”, “Vanredno stanje” i “Tebe vole blokovi” najavljuju koncerte i dugo očekivani novi album…

Photo: Promo
Photo: Promo

Najstariji beogradski ulični pank bend Šaht je neprekidno aktivan još od 1989. godine. Osnovali su ga  Roga i Mladen, a spada u red najkontraverznijih bendova koji su postojali (i postoje) na ovim prostorima.

Krajem 80tih i početkom 90tih godina ovi momci sa Vračara bili su predvodnici Beogradske nezavisne scene koja je svoje najblistavije trenutke ostvarila u legendarnom amaterskom pozoristu Dadov (Srpskoj verziji Njujorškog C.B.G.B.-a) gde su se okupljali poklonici underground pravaca (punks, skins, hardcore hooligans, headbangers).

Do sada su objavili albume: “Ti želiš oi”, “Disko, Šminka i Opanci”, “Izuvantis Totalis”, “Gospoda Drugovi”, “Tironanija”, “Šahtom u glavu”, “Eine Kleine Schacht Musik” i “Live in SKC”.

Ovu vračarsku četvorku krase energična i brza muzika sa navijačkim refrenima, koji moćno zvuče uživo zbog posebne interakcije sa publikom.

Šaht/ Photo: Promo
Šaht/ Photo: Promo

Mister No je oformljen 1990. godine od strane Aleksandra Milenkovića Kecmana (gitara) i Miloša Đorđevića (bas i vokal).

Nešto kasnije bendu pristupaju Bucha (bubnjevi) i Kova (vokal) i time je bila kompletirana prva postava. Do 1996. snimili su tri albuma i te godine, posle tragične smrti bubnjara, zvanično prekidaju sa radom.

Sedam godina kasnije, preminuo je i Kova, a preostala dva člana Kecman i Miloš na kratko okupljaju bend i snimaju album “Istina“, sastavljen od odabranih starih i novih pesama koje su ostale zapisane u Kovinim beleškama. Za to vreme, održali su koncert u Domu omladine i nekoliko uspešnih koncerata širom Srbije.

Ponovo je usledila duga pauza i posle devet godina, Kecman i Miloš (sada vokal), pojačani mladim snagama Stefanom Megićem (bas) i Markom Ilićem (bubanj), otvaraju novo poglavlje u životu benda.  Godine 2015. snimili su album “Vrata su odškrinuta treba ih samo šutnuti”, sa deset novih pesama, u novom osveženom maniru.

Svirka u subotu u Garaži počinje od 21:00 čas, a cena ulaznice iznosi 500 dinara.

Previous post

Ono kad švedski heavy speed metal bend svira Divlje Jagode... Enforcer obradili "Let na drugi svijet"

Next post

MADONA SE OBRUKALA ZA SVE (VELIKE) PARE... Tehnologija neće popraviti traumu koju je predstavljao taj nastup uživo...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *