Home»Muzika»Garage Street Punk Rock`n`Roll poslastica koja se ne propušta… Savage Beat, SUS i JuJu Hands u Elektropioniru

Garage Street Punk Rock`n`Roll poslastica koja se ne propušta… Savage Beat, SUS i JuJu Hands u Elektropioniru

4
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

U klub Elektropionir, 31. maja u goste dolazi holandski bend Savage Beat jedna od većih atrakcija za beogradsku punk rock publiku ove godine. Kao gosti nastupiće S.U.S i JuJu Hands.

Savage Beat/ Photo: Promo
Savage Beat/ Photo: Promo

Savage Beat je bend koji je jedno od najprijatnijih iznenađenja na evropskoj Oi!Punk sceni.

Rogier Heumakers (The Shining, The Works) basista i autor prvih demo snimaka skupio je ekipu ortaka koji već godinama sviraju po raznim holandskim bendovima.

Godine 2017. objavili su izdanje “12” (CD i kaseta) sa šest pesama koje se pojavilo na tržištu u Francuskoj, Holandiji i Nemačkoj i tada se cela priča iz projekta transformiše u pravi bend koji svira pank sa uticajima garage, glam i pub rocka.

Usledile su svirke po celoj Holandiji i Nemačkoj, objavljivanje split singla sa Concrete Elite iz Teksasa, tri pesme na kompilaciji “Oi ain’t Dead 7” i full length album “Wired” (Rebellion Records).

Posle manjih personalnih promena, bend je u toku ove godine nastupao u Francuskoj i Španiji, a na leto kreće na desetodnevnu turneju po USA i Kanadi.

S.U.S./ Photo: Daniela
S.U.S./ Photo: Daniela

Bend S.U.S. sviraju fuziju punk rocka i garažnog rocka. Specifični su po svojoj mornarskoj “uniformi”, žestokim live nastupima uz pomalo pirotehnike, kao i po tome što je glavni vokal bubnjar.

Iza sebe imaju dve mini turneje po Holandiji kao i mnoštvo koncerata po ex-Yu zemljama kao i dve evropske turneje. Godine 2010. objavili su prvi album “Brend imaginarne revolucije”, našli se na kompilaciji sa obradama benda Novembar “Tako mlad i tako čist” i na kompilaciji obrada britanskih bendova “Influences”… a 2017.  objavili su drugi album “Slepi putnik”.

JuJu Hands/ Photo: Promo
JuJu Hands/ Photo: Promo

JuJu Hands su veterani BG/RU hardcore punk/grindcore/rockabilly/blues scene ili kako sami kažu –  sviraju mutanta koga zovu Desert Punk.

Krajem 2017. objavili su prvi EP “Most Likely Hate You” koji je dobio pozitivne kritike. Ove godine predstavili su novo izdanje pod nazivom “Una Noche De Canciones Salvajes!”

Vrata kluba se otvaraju u 20:00 časova, a ulaznice će se prodavati na ulazu u Elektropionir po ceni od 500 dinara

Previous post

Papirnati tanjir Kurta Kobejna prodat na aukciji za 22.400 dolara... korišćen

Next post

Traže se mladi heroji Srbije... Otvoren četvrti konkurs "Youth Heroes" Exit fondacije

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *