Home»Muzika»BLACK LIPS PRVI PUT U SRBIJI… Kraljevi psihodeličnog garažnog roka dolaze u Dom omladine

BLACK LIPS PRVI PUT U SRBIJI… Kraljevi psihodeličnog garažnog roka dolaze u Dom omladine

4
Shares
Pinterest Google+
The Black Lips/Photo: facebook@theblacklips
The Black Lips/Photo: [email protected]

Dom omladine Beograda u saradnji sa Pop Depresijom i Kišobranom premijerno u Srbiji predstavlja rokenrol senzaciju iz Atlante – Black Lips.

Black Lips su savremeni “kraljevi” psihodeličnog underground garage rokenrola. Osnovani su 1999, počeli su da sviraju kada su imali po 15 godina, a do danas su nastupali po celom svetu i, nekako usput, postali alternativne legende. Tokom karijere objavili su osam studijskih albuma, desetinu 7″ singlova, split EP-eva, nekoliko DVD izdanja i tri albuma uživo. Poslednji studijski album objavljen je 2017. godine, “Satan’s Graffiti or God’s Art?” (Vice records) nastao u saradnji sa producentom Šonom Lenonom i uz gostovanje Joko Ono. Na prethodnim albumima, pored ostalih, sarađivali su sa tako slavnim gostima kao što su producent Mark Ronson i Patrik Kerni (The Black Keys).

Sve ovo su bitni podaci, ali ne govore zaista ništa o tome ko su Black Lips i zašto je važno biti na njihovom koncertu? Za mnoge ljude koji su imali priliku da ih slušaju uživo nema dileme: reč je o jednom od najdivljijih i najurnebesniji novih pank-rok bendova na planeti. Iako već odavno nisu klinci, ekipa koju predvode osnivači benda – Kol Aleksander i Džared Svili – uporno čuva eksplozivnu energiju srednjoškolskih “propaliteta”, koju su uspeli da transformišu u savršen rokenrol nastup što najviše podseća na nuklearnu fisiju na delu.

Black Lipsi su originalni, strasni i nezaustavljivi, posebno uživo: ovaj sastav iz Džordžije reintepretira muzičko nasleđe 60-ih godina XX veka pakujući ga u blistavu poruku za XXI vek. Uz skoro pa raštimovane gitare, tribalne mantre, vrištanje, falširanje, distorziju i sve one stvari koje čine da rokenrol ostane mlad i živ, sposoban da nekome promeni život.

Ulaznice su u pretprodaji preko Ticket Vision mreže. Promotivna pretprodajna cena ulaznice je 1.200 dinara, redovna cena biće 1.400 dinara, dok će na dan koncerta iznositi 1.600 dinara.

Previous post

DA L' SU POŠLI, IL' SU DOŠLI... Evo zbog čega još nema novog albuma benda System Of A Down

Next post

Za manje od sat, širom sveta rasprodato 9.000 jednodnevnih ulaznica za EXIT po poklon ceni

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *