Home»Muzika»Muzički vremeplov uz Vampire u Festu

Muzički vremeplov uz Vampire u Festu

4
Shares
Pinterest Google+

Nešto više od godinu dana posle poslednjeg nastupa u Zemunu, Vampiri će nastupiti u klubu Fest u subotu, 18.maja.

Vampiri/ Photo: Promo (Fest)
Vampiri/ Photo: Promo (Fest)

Bend Vampiri osnovan je 1990. Album prvenac “Rama lama ding dong” objavljen je u aprilu naredne godine, a prethodio mu je istoimeni često emitovani spot-singl.

Prvi album prodat je u neverovatnom tiražu, pesme su brzo prihvaćene i sastav je stekao vernu publiku, posebno među tinejdžerkama.

Prvi veći nastup imali su kao predgrupa na koncertu sastava Vaya Con Dios u beogradskom Sava Centru  1991. godine, zatim su iste godine nastupili na Beogradskom, na večeri na kojoj su pevane obrade starih pobedničkih pesama, sa obradom pesme Beograde Đorđa Marjanovića, koja je uvrštena na festivalsku ploču.

Iste godine, na MESAM-u pobedili  su sa pesmom “Meni njena ljubav treba” i dobili nagradu za “otkriće godine”. Godinu dana kasnije radili su i muziku za kultni film “Mi nismo anđeli” Srđana Dragojevića.

Bend je pauzirao sa radom od sredine devedesetih pa sve do 2012. kada je Era ponovo okupio Vampire. Trenutno nastupaju kao sekstet u sastavu: Alekasandar Eraković – Era (vokal, gitara), Andrej Bućan (saksofon), Nemanja Dašić (vokal, solo gitara), Branko Bjelica (bubanj, prateći vokal, Jovan Janacković (bas gitara, prateći vokal) i Nikola Nemešević Nemeš (klavijatura, prateći vokal).

U Festu, Vampiri će prisutne provesti kroz muzički vremeplov, a na tom putu imaće priliku da čuju njihove velike hitove “Rama Lama Ding Dong”, “Plavi grad”, “Ljubav je san” , “Ona i ja”, “Beograde”, “Be be“, “Zaljubljena tinejdžerka”, “Subota uveče”…

Svirka počinje u 22:00 časa, a cena ulaznica iznosi 600 dinara (pretprodaja). Na veče koncerta koštaće 800 dinara i možete ih kupiti u klubu Fest i FelixShopu (TC Sremska).

Previous post

PROGLAŠENI POBEDNICI 12. BELDOCSA... Svečano zatvaranje uz premijeru filma "Električni orgazam za ljude budućnosti"

Next post

Beverly Hills 90210 Reboot... Stigao prvi trejler, bez Dilana ništa nije isto...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *