Home»Film»VRAĆA SE NEO… U pripremi četvrti nastavak “Matrix” franšize

VRAĆA SE NEO… U pripremi četvrti nastavak “Matrix” franšize

2
Shares
Pinterest Google+
Matrix, promo
Matrix, promo

Dvadeset godina od objavljivanja prvog filma iz “Matrix” franšize koju su kreirale Lana i Lili Vašovski, režiser filma “John Wick: Chapter 3 – Parabellum”, Čed Stahelski, potvrdio je da je četvrti nastavak u pripremi.

Pre nego što smo ga upoznali u ulozi režisera, Stahelski je bio holivudski kaskader – između ostalog i Kijanuov dubler u originalnoj “Matrix” trilogiji.

Na pitanje da li zna ko će režirati četvrti nastavak, on je odgovorio kako ne može da govori sa sigurnošću, ali veruje da će Lana i Lili Vašovski svakako biti uključene, te da u svakom smislu mogu da računaju na njegovu podršku.

Ova trilogija je ostavila neizbrisiv trag na holivudski film, sa svojim sajberpank estetikom i inovativnom filmskom tehnikom. Masovno popularna originalna superherojska priča, sa druge strane nosi izvanredno idejno bogatstvo kroz tragove čitavog amalgama misaonih tradicija.

“Matrix” je svojevremeno zaradio neverovatnih 470 miliona dolara i osvojio četiri Oskara, za najbolju montažu, montažu zvuka, vizuelne efekte i zvuk.

Cela franšiza, koja uključuje i jednu od najprodavanijih video igara “Enter the Matrix”, donela je kompaniji Warner Brothers više od jedne milijarde dolara.

HL/Izvor: bosonoga.com

Previous post

Woodstock - poslednja utopija... Sve što niste znali o festivalu koji nikada nije bio "samo festival"

Next post

The Strokes uživo predstavili novu pesmu "The Adults Are Talking"

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.